„Tai būtų tolygu dalyvavimui kare.“ Scholzas ir vokiečiai yra kategoriškai prieš (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-02-27 11:53
Dar metus palauks ir duos. Gaila tik ukrainiečių, kurie turi pusiau plikomis rankomis kovoti. Nors gaunasi taip, kad jie mus apsaugo. Kol kariauja su Ukraina, Rusijos karine techika mažėja. Tai kodel jiems neduoti geresniu ginklų, kad būtų jų mažesni nuostoliai? Kur tada čekiški sviediniai?
Simplicity 2024-02-28 10:22
Neduos, nes ŠTolcas nenori su rusija per daug pyktis. Visa vokiečių pramonė statyta ant pigių rusiškų žaliavų. Tų žaliavų reiks ir po karo Ukrainoje... Jei ne prakiuręs nord stream, tai po šiai dienai juo tekėtų pigios rusiškos dujos sankcijine kaina. Kas dėl čekiškų sviedinių, tai turbūt dar nerado pirkti arba nesutaria dėl kainos. Be to, ES yra vaitojančių jog reikia sviedinių ieškoti ES viduje, o ne pas kitus.
immortallt 2024-02-28 10:50
Susprogdintas dujotiekis, sukelta infliacija kaip Vokietijai iki padebesių, pareikalavo milijardinių biudžetų suvaldyti energijos krizei. Vokietija jau kare. Senai.
immortallt 2024-02-28 10:51
Nebereikės tų dujų iš maskolių, kol baigsis karas. Tiesiog alternatyvių tiekimo būdų tiek bus sukurta, o dar gamtinių dujų poreikis vietoje sumažės tiek elektros, tiek šilumos sektoriuose (pagrindinis vartojimas dujų Vokietijoje), kad nebetemps naujų vamzdžių jau niekas.
Simplicity 2024-02-28 11:11
Be dujų dar yra ir kitos žaliavos, kurios pas rusus pigesnės. Jei perbėgt per google'ą, tai turbūt paaiškės jog paskutinius 30 metų vokiečiai pirko rusiškas žaliavas nekreipdami dėmesio į vosokias sankcijas rusijai. Gi tą patį nord stream 2 tiesė nekreipdami dėmesio į kritiką tiek ES viduje, tiek ir į kritiką iš išorės- kūrė visokias schemas, kad tik dujotiekio statybos nesustotų. (Va, tik kažkoks niekadėjas neapsikentė ir prakiurdė abu vamzdžius.)
immortallt 2024-02-28 11:30
Kokios tos kitos žaliavos, kurios eina iš maskolių, manai sudaro reikšmingą dalį jų eksporto? Čia yra maskolių eksportas pagal vertę: https://www.weforum.org/agenda/2022/03/ ... sanctions/ Daug svarbiau yra eksportas pagal pelną/įplaukas į biudžetą. Čia dar iki karo iškastinis kuras sudarė ~90%. Ir kai neva sumoka mokesčius žmonės, tai tie žmonės kažkur dirba. Tas kažkur daugiausia ir sudaro iškastinis kuras. Jei dirba maisto prekių parduotuvėje, tai kažką aptarnauja. Tas kažkas, tai iškastinio kuro pramonėje dirbančius asmenis.