„Mūsų armija pasiruošusi. Mes niekada netapsim rusų kolonija.“ 50 000 000 000$. „Jei reikės, padvigubinsim“ (Video)  (4)

Sikorskis pareiškė, kad Lenkija perka šiuos ginklus ne tik dėl to, kad jie geri, bet ir tam, kad „palaikytų gerus santykius“ su Amerika. Tačiau jis perspėjo, kad jei JAV praras patikimumą kaip sąjungininkė, ši motyvacija išnyks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų armija pasiruošusi. Mes niekada nebebūsime Rusijos kolonija“, – interviu CNN sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis.

Jis paskelbė, kad jei Vladimiras Putinas tikrai grasins Lenkijai, Lenkijos gynybos išlaidos padvigubės.

Interviu buvo transliuojamas sekmadienį. Kalbėdamas apie gynybos išlaidų padvigubinimą, Lenkijos užsienio reikalų ministras atsakė į CNN apžvalgininko Fareedo Zakaria klausimą apie Donaldo Trumpo žodžius, kad esą Amerika negins šalių, kurios neskiria pakankamai pinigų gynybai.

„Tikimės, kad tai tik niūrus buvusio prezidento stilius ir jis iš tikrųjų turi omenyje tai, kad jis tikrai nori, jog gynybai skirtume 2 procentus BVP. Lenkija 15 metų skiria 2 procentus, dabar mes pasiekėme privalomus 3 procentus ir iš tikrųjų išleisime arti 4 procentų BVP. Ir pasakysiu tiesiai šviesiai: jeigu Putinas mums tikrai grasins, padvigubinsim šią sumą, nes daugiau niekada nebūsime Rusijos kolonija“, – sakė Sikorskis.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastika, ką sugeba šie „Xiaomi“ elektriniai šildytuvai - standartiniai neprilygsta nė iš tolo („Smartmi GR-H Graphene“)
16923 5

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis pridūrė, kad nors Trumpas yra teisus reikalaudamas iš sąjungininkų didesnių išlaidų gynybai, NATO nėra kaimynystės saugumo bendrovė, kurioje sąjungininkai moka JAV už apsaugą. Jis priminė, kad prieš daugelį metų Lenkija išsiuntė brigadą į Afganistaną, į kalnuotą Gaznio provinciją, atsakydama į Amerikos kreipimąsi ir remdamasi NATO sutarties penktuoju straipsniu.

 

Jis taip pat teigė, kad Aljansas yra naudingas tiek JAV, tiek kitoms sąjungininkėms. Jis atkreipė dėmesį į Europos ginklų pirkimus JAV už 90 mlrd. USD ir amerikietišką įrangą, kurią Lenkija įsigijo už 50 mlrd. USD.

 

 

Sikorskis pareiškė, kad Lenkija perka šiuos ginklus ne tik dėl to, kad jie geri, bet ir tam, kad „palaikytų gerus santykius“ su Amerika. Tačiau jis perspėjo, kad jei JAV praras patikimumą kaip sąjungininkė, ši motyvacija išnyks.

„Jei Amerikos patikimumas susvyruos, ne tik Europos, bet ir Artimųjų Rytų šalys ims galvoti, kad galbūt Amerikos prezidentas nesugeba laikytis savo įsipareigojimų, net ir norėdamas padėti sąjungininkėms“, – sakė Sikorskis.

 

Užsienio reikalų ministerijos vadovas taip pat užsiminė apie aklavietę Kongrese dėl papildomos pagalbos paketo Ukrainai. Jis pareiškė, kad ukrainiečiai fronte kenčia nuo amunicijos trūkumo ir dėl Kongreso vangumo „miršta daugiau žmonių, nei turėtų būti“. Jis pridūrė, kad jei galėtų ką nors pasakyti Atstovų rūmų pirmininkui Mike'ui Johnsonui, jis pasakytų: „Pone pirmininke, čia kalbama apie Ukrainos likimą. Jūsų maldauja kankinami ukrainiečiai, bet jūsų šalies patikimumas taip pat yra pavojuje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(486)
(10)
(476)

Komentarai (4)