Specialioji operacija „Maidan-3“. Jau 2024 metų pavasarį. Kas vyksta  (1)

Kampanijos metodika – kvestionuoti vyriausybės sprendimų, priimtų Ukrainoje teisėtumą. Priešas siekia visuomenėje skleisti įvairias „sąmokslo teorijas“, teigia specializuoto Aukščiausiosios Rados komiteto atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialioji rusų okupantų operacija „Maidan-3“ kulminaciją pasieks 2024 metų kovo-gegužės mėnesiais. Artimiausiomis savaitėmis Rusijos Federacija dės visas pastangas skleisti pasaulio saugumui destruktyvius naratyvus ir bandymus kurstyti konfliktus tiek Ukrainos viduje, tiek kitose pasaulio šalyse. Apie tai praneša Prezidentūros žvalgybos komitetas.

Kampanijos metodika – kvestionuoti vyriausybės sprendimų, priimtų Ukrainoje po gegužės 20 d., teisėtumą. Būtent 2024 metų gegužės 20 dieną turėjo pasibaigti prezidento Zelenskio kadencija. Tačiau dėl vykstančio karo ir paskelbtos karo padėties šalyje, rinkimai buvo nukelti.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6161

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Okupantai taip pat siekia:

  • skleisti paniką ir neviltį;
  • dirbtinai supriešinti civilius ir kariškius;
  • sukelti ginčus tarp Ukrainos ir sąjungininkų;
  • visuomenėje skleisti „sąmokslo teorijas“.

„Tai vyksta Rusijos Federacijos viešų pareiškimų fone apie naujų rūšių superginklų kūrimą, kurie, rusų nuomone, artimiausią dešimtmetį turėtų užtikrinti techninį Rusijos Federacijos pranašumą prieš Vakarus. Tokia pozicija yra pavojinga pasauliui, todėl Rusijos Federacija pastūmės kitas šalis į tiesioginį dialogą dėl Ukrainos mums nedalyvaujant“, – rašoma pranešime.

 

Be to, kaip priduria Žvalgybos komiteto atstovai, rusai per savo pačių įtakos agentus Ukrainoje ir visame pasaulyje sieks sukelti įvairias protesto akcijas ir sąmoningai diskredituoti apsikeitimo karo belaisviais procesą.

Priešas nori „supurtyti“ situaciją Ukrainoje birželio pradžioje

Kaip pabrėžiama, pagrindinė Rusijos operacijos idėja – birželio pirmoje pusėje „supurtyti“ situaciją Ukrainoje ir tuo pasinaudojus padaryti „karinį pralaimėjimą rytuose“.

 

„Atsižvelgdami į minėtas aplinkybes, kreipiamės į Ukrainos visuomenę, mūsų tarptautinius partnerius ir sąjungininkus su raginimu stiprinti bendrą pasipriešinimą ir visapusiškas saugumo priemones, ypač informacinėje erdvėje, siekiant efektyviai atremti pasaulines grėsmes ir iššūkius“, – priduriama oficialiame pranešime.

Taip pat Žvalgybos komiteto atstovai pažymi, kad Rusijos specialiosios tarnybos turi didelę patirtį hibridinių karų vykdymo srityje. Informacinėms atakoms prieš Ukrainą jie išleidžia ne mažiau nei konvenciniam karui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(26)
(-21)

Komentarai (1)