Macronas buvo teisus. Pasirodo NATO pajėgos jau kovoja Ukrainoje  ()

NATO kariai Ukrainoje taps „tiesiogine ginkluota konfrontacija“ su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

The Washington Post“ paskelbė straipsnį su antrašte „Ukrainos užsienio kariai? Jie jau yra“, rašo WP apžvalgininkas Ishaanas Tharooras.

Po E. Macrono žodžių JAV, Vokietijos, Lenkijos, Ispanijos, Čekijos ir nemažai kitų NATO šalių atstovų pareiškė nesvarstantys siųsti karius į Ukrainą. Kremlius pasinaudojo Prancūzijos prezidento pareiškimu, jog pagrasintų, kad NATO kariai Ukrainoje taps „tiesiogine ginkluota konfrontacija“ su Rusija.

[Vokietija+Kuponas] Net 830€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TALLPOWER V2400“)
6361 2 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

LiFePo4, 2160Wh, 2400W, UPS, 13 jungčių ir kt.

Išsamiau

Nutekinti dokumentai patvirtino, kad kai kurios NATO šalys, įskaitant JAV, Didžiąją Britaniją ir Prancūziją, į Ukrainą atsiuntė nedidelį skaičių specialiųjų pajėgų ir karo patarėjų, kurie greičiausiai užsiima logistine parama ir mokymais, primena WP. JAV CŽA taip pat finansavo ir iš dalies įrengė slaptų bazių tinklą visoje Ukrainoje.

Straipsnio autorius pažymi, kad prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai, tūkstančiai savanorių, „daugiausia iš Vakarų ir posovietinių valstybių“, papildė Ukrainos gynybos pajėgų gretas. Tarptautinis legionas kovėsi sunkiausių kovų zonose, o jo gretose kovoja patyrę kovotojai ir tvirti mąstytojai. Ukrainoje žuvo „mažiausiai 50 Amerikos piliečių“, dauguma jų buvę JAV ginkluotųjų pajėgų veteranai.

 

Ukrainos pareigūnų teigimu, Tarptautiniame legione yra apie 20 000 užsieniečių iš daugiau nei 50 tautybių, rašo WP. Taip pat su rusų okupantais kovoja baltarusių kovotojai, besipriešinantys diktatoriui Aleksandrui Lukašenkai, prieš Kremlių nusiteikę rusai ir etniniai turkai iš Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()