Teisė gintis. Suomija leido smogti Rusijai  ()

Suomija nenustatė jokių savo pagalbos apribojimų, o Ukraina gali naudoti šalies suteiktą ginkluotę smūgiams Rusijos Federacijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Yle“.

Suomijos gynybos ministro Antti Häkkiäneno teigimu, ginklų naudojimo apribojimus daugiausia nustato šalys, aprūpinusios Ukrainai ilgo nuotolio ginklų sistemas.

„Mano žiniomis, Suomija tokių apribojimų nenustatė, o Ukraina turėtų turėti teisę panaudoti šiuos ginklus prieš karinius taikinius ir Rusijos teritorijoje“, – sakė parlamento gynybos komiteto vadovas Jukka Kopra.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6173

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Leidinys „Yle“ teiravosi NATO, ar Aljanso šalys davė nurodymus Ukrainai, kaip ir kur galima panaudoti karinę pagalbą. Remiantis atsakymu, galimos gairės taikomos atskiroms valstybėms narėms.

 

NATO pozicija yra ta, kad Ukraina turi teisę į savigyną, įskaitant teisę smogti Rusijos kariniams taikiniams už Ukrainos ribų.

Suomijos gynybos ministerija pranešė, kad šalis nenustatė jokių apribojimų į Ukrainą siunčiamų ginklų naudojimui. Suomija viešai nenurodė, kokius ginklus perdavė Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()