„Bus įvedamos spec. pajėgos.“ Latvijoje ir Estijoje skelbiamas „Krymo scenarijus“. Kas nutiko  (19)

Nuskambėjo perspėjimas apie Kremliaus planus atidaryti „naują frontą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Valerijus Solovėjus patikino, kad Kremlius planuoja jau 2024 m. vasarą Baltijos šalyse įgyvendinti „Krymo scenarijaus“ analogą. Ši grėsmė kabo virš Latvijos ir Estijos.

Apie tai žinomas Rusijos politologas Valerijus Solovėjus pranešė interviu su Liudmila Nemira „YouTube“.

Jis patikino, kad Kremlius dabar NATO laiko silpnu aljansu dėl Ukrainos.

„Jis (Šiaurės Atlanto aljansas – red. past.) negali padėti Ukrainai laimėti, nors tam turi karinių ir ekonominių galimybių... Nėra valios, nėra egzistencinio apsisprendimo, todėl dabar atsiveria palankus momentas išbandyti NATO stiprumą“, – sakė V. Solovėjus.

Jis patikslino, kad Rusijos valdžia rengia hibridinę agresiją prieš NATO, tam tikrą „Krymo scenarijaus“ analogą.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3624 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

„Jokiu būdu ne karinės operacijos forma... hibridinės operacijos pavidalu, kurios sudedamoji dalis yra karinė jėga, tačiau ji nėra lemiama, o naudojama baigiamajame etape. Šiuo metu du pagrindiniai taikiniai yra Latvija ir Estija. Įsivaizduokime, kad ten nustoja veikti mokėjimo sistemos, žlunga bankų ir valstybės institucijų interneto svetainės, kyla eismo problemų ir t. t., prasideda visuomenės nepasitenkinimas, didėja nusikalstamumas (jį labai lengva organizuoti). Prasideda chaosas. Tikslas – chaotizacija. Vykstant šiai chaotizacijai įvykdoma kokia nors priešiška akcija prieš Estijoje ar Latvijoje gyvenančius Rusijos piliečius arba tiesiog prieš etninius rusus. Po to Rusija įveda ribotą kontingentą specialiųjų reagavimo pajėgų pavidalu, kaip tai padarė 2014 m. Krymo atveju, ir stebi reakciją“, – sakė Rusijos politologas.

 

Pasak jo, jei reakcija į šią NATO invaziją nebus griežta, visiškos Baltijos šalių okupacijos rizika taps reali.

„Jeigu (Kremlius – red.) pamatys, kad nėra jokios reakcijos, arba NATO išreikš susirūpinimą, (...) tada įmanoma visiškai perimti viso Baltijos regiono kontrolę. Manoma, kad tai neužtruks labai ilgai, o tuos NATO dalinius, kurie ten bus, blokuos „maištaujantys piliečiai“... „Žaliųjų žmogeliukų“ scenarijaus pasikartojimas... Jei NATO reaguos ryžtingai, kontingentas paliks Baltijos šalis ir chaosas liausis. Tačiau Rusija parodys pasauliui: „Nereikia padėti Ukrainai, matote, kokių problemų turite? Mes galime daryti, ką norime.“ Tai bus žinia – saugokite save, negalvokite apie Ukrainą“, – sakė Solovėjus. 

 

Pasak jo, Kremlių tenkins abu variantai.

„Manoma, kad bet kuris rezultatas pasirodys esąs abipusiai naudingas. Bet koks... Jau dabar yra nubrėžti vasaros planai. Tai nereiškia, kad viskas prasidės vasarą, yra per daug kintamųjų. Jei Rusijoje kils politinė krizė, jie neturės laiko šiems planams įgyvendinti. Vyks kova dėl Kremliaus, o ne dėl Talino ir Rygos... Kontekstas gali netikėtai pasikeisti visiems“, – teigė Solovėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(187)
(-144)

Komentarai (19)