„Skysti ir primityvūs apkasai.“ Skandalinga. Kas nutiko Ukrainos gynybai  (6)

Amerikiečių žurnalistai išsiaiškino, kad Ukrainos vadovybė iš anksto ir tinkamai nesustiprino gynybos linijų. Tokių žingsnių pasekmės gresia nuolatiniu Rusijos karių veržimųsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinės pagalbos Vakarams mažinimas ir amunicijos trūkumas turi įtakos Rusijos armijos puolimui už Avdijivkos. Ne mažiau svarbi priežastis – silpnas gynybos linijų paruošimas į vakarus nuo miesto, rašo laikraštis „The New York Times“, išanalizavęs palydovines nuotraukas iš „Planet Labs“.

Tai leidžia Rusijos užpuolikams žengti toliau. Ukrainos pajėgų gynybos linija į vakarus nuo Avdijivkos susidėjo iš gana retų ir primityvių apkasų, kuriuose nebuvo daug papildomų įtvirtinimų, skirtų sulėtinti Rusijos tankus, apsaugoti pagrindinius kelius ir svarbias pozicijas.

[Vokietija+Kuponas!] Net 350€ pigiau nei Lietuvoje – „tai geriausia, ką už tokią kainą ši beprotiškai populiari kompanija gali pasiūlyti“ (Video, „Creality Ender-3 S1 Pro“)
4508 1

Nerealiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvas

Išsamiau

Didžiąja dalimi tai buvo elementarūs žemės įtvirtinimai, dažnai su jungiamuoju apkasu, kuriuo pėstininkai patekdavo į artimiausias šaudymo vietas, bet ne daugiau.

Amerikos pareigūnai susirūpinę, kad Kyjivas iš anksto ir kokybiškai nesustiprino gynybos linijų. Dabar pasekmės jau matomos, nes Rusijos armija lėtai, bet stabiliai žengia už Avdijivkos.

Pasak JAV vyriausybės pareigūnų ir karo ekspertų, Ukrainos vadovybė galėjo per daug susikoncentruoti į puolimą 2023 m. Dėl šios priežasties nebuvo skirti reikiami ištekliai daugybės apkasų ir prieštankinių griovių statybai.

 

Antrasis variantas yra psichologinis elementas. Jei Ukraina smarkiai užminuotų tam tikras sritis, kad sutrukdytų Rusijos puolimą, tai būtų tylus pripažinimas, kad vargu ar ateityje jie pradės puolimą toje pačioje srityje.

„Vėlavimas statyti įtvirtinimus reiškia, kad Ukrainos kariai dabar turės sustiprinti savo gynybines linijas, būdami apšaudomi Rusijos armijos, o tai labai apsunkina užduotį“, – apibendrino žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(11)
(-4)

Komentarai (6)