„Iš Burundžio ir Burkina Faso.“ Šokiruojančios naujienos. Kas pakeičia žuvusius kare  ()

Dėl karo Ukrainoje, mobilizacijos ir masinės migracijos rekordiškai trūksta darbuotojų, todėl Rusijos regionai stengiasi ieškoti darbo jėgos išteklių užsienyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankt Peterburgo valdžios institucijos pradėjo derybas su Burundžio ir Burkina Faso atstovais dėl darbo migrantų pritraukimo. Pasak laikraščio „Rossijskaja gazeta“, specialiai šiuo tikslu į Rusijos šiaurinę sostinę atvyko šių dviejų Afrikos šalių delegacijos.

Pasak Sankt Peterburgo darbo ir užimtumo komiteto pirmininko Dmitrijaus Černeiko, bandymas pritraukti darbo jėgą iš Burundžio ir Burkina Faso yra „pirmasis išbandymas“. Tačiau jis padarė išlygą, kad nežino, kur tai nuves.

Prieš tai darbo paieškos tarnyba „HeadHunter“ pranešė, kad Sankt Peterburge atsirado daug darbuotojų migrantų iš Afrikos. Ypač rudenį mieste padvigubėjo Afrikos šalių piliečių paskelbtų gyvenimo aprašymų skaičius. Jie ieškojo mokytojų, vadybininkų, vertėjų, programuotojų, kūrėjų, geologų, inžinierių, skambučių centrų operatorių, instruktorių ir kurjerių darbo. Dauguma jų pažymėjo, kad jau gyvena Sankt Peterburge.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8156 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Anksčiau migrantai iš Afrikos ir Azijos pradėjo atvykti į Alabugos specialiąją ekonominę zoną Tatarstane. Kenijos valstybinių rūmų atstovas Husseinas Mohamedas paskelbė apie susitarimą 2024 m. sausį į Rusiją iš šios šalies atsiųsti 10 tūkst. darbuotojų.

 

Į Rusiją taip pat išvyko darbininkai iš Indijos, Pakistano ir Šiaurės Korėjos, rašė „Kommersant"“ cituodamas įdarbintojus.

Tuo pat metu darbuotojai migrantai iš tolimojo užsienio į Rusiją gali atvykti tik pagal kvotas, kurias darbdavių prašymu formuoja Darbo ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: