Jie prisipažino. Kodėl kare neišvysime T-14 „Armata“  (5)

„Tiesą sakant, viskas dega. Stebuklingas ginklas taip ir nebuvo sukurtas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos korporacijos „Rostech“ vadovas Sergejus Čemezovas pareiškė, kad rusai nenaudos „Armata“ tanko kare prieš Ukrainą dėl didelių jo sąnaudų.

Komentaruose Rusijos propagandistams iš „RIA Novosti“ jis pabrėžė, kad tankas „Armata“ yra „daug pranašesnis“ už esamas kovines mašinas, kurias turi Rusijos Federacija.

„Pagal savo funkcionalumą jis, žinoma, gerokai pranašesnis už esamus tankus, tačiau yra per brangus, tad vargu ar kariuomenė dabar juo naudosis. Lengviau nusipirkti tuos pačius T-90“, – sakė jis.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4393 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

Rusijos kariuomenės pareigūnai dažnai giriasi naujausio tanko T-14 „Armata“ pranašumu prieš Vakarų analogus. Bet ši mašina niekada nebuvo matyta mūšyje.

Tankas „Armata“ dalyvavo 2015 metų gegužės 9-osios parade Raudonojoje aikštėje ir nuo to laiko nebuvo naudojamas.

2023 m. rugsėjį Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas pareiškė, kad mitas apie „neįveikiamus“ Rusijos tankus T-14, naudojančius universalią vikšrinę platformą „Armata“, vis dar egzistuoja. Rusijos Federacija tuo tiki tik todėl, kad iki šiol jie nedalyvavo jokiame mūšyje.

 

„Ši technika (T-14 – red.) niekada nebuvo panaudota. Buvo keli šarvuočių transporterių „Boomerang“ panaudojimo atvejai. Jų likučius galima pamatyti. Jie visi sudegė... Tiesą sakant, viskas dega. Stebuklingas ginklas taip ir nebuvo sukurtas“, – sakė GUR vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: