„Tai ne siena iš „Sostų karų“. Šimtai metrų apkasų, tankų ugnies pozicijos, minos... Kas laukia rusų  (4)

Gynyba susideda iš kelių lygių, kurie yra skirtingais atstumais nuo priekinės linijos. Įtvirtinimai yra išdėstyti tiek priekinėse linijose, tiek antroje ir trečioje gynybos linijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors įtvirtinimai vaidina pagrindinį vaidmenį kare, jie negali būti neįveikiamos sienos analogai kaip iš televizijos serialo „Sostų karai“ (Games of Thrones). Apie tai nacionalinio teletono eteryje pasakojo operatyvinės ir strateginės grupės „Tavria“ atstovas Dmytro Lychovas.

Lychovas pažymėjo, kad daug išvadų apie įtvirtinimų netinkamumą daroma dėl Rusijos propagandos kuriamo neigiamo įvaizdžio. Jis atkreipė dėmesį į inžinierių kariuomenės, kuri visą parą dirba prie įtvirtinimų kūrimo, darbą. Praktiškai šie darbai prasidėjo dar prieš išvykstant iš Avdijvkos ir tęsiasi iki šiol.

„Dauguma neigiamo įvaizdžio išvadų, kad mes neva neturime įtvirtinimų, deja, jos veikia Rusijos propagandos naudai ir kompromituoja ne tik vadovybę, bet pirmiausia inžinierių kariuomenės karius, kurie atlieka tiesiog titanišką darbą dieną ir naktį“, – sakė atstovas.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Daugiafunkcės mini staklytės tik 37€! Fantastiškas daiktas DIY projektams
6238 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams

Išsamiau

Jis pažymėjo, kad gynyba susideda iš kelių lygių, esančių skirtingais atstumais nuo priekinės linijos. Tęsiamas įtvirtinimų kūrimo procesas, dalyvaujant regioninėms karinėms administracijoms, kariuomenės paramos pajėgų vadovybei ir mechanizuotųjų pėstininkų brigadų inžineriniams padaliniams.

„Žinoma, įtvirtinimų nėra daug. Visi nori, kad jų būtų daugiau. Tačiau reikia suprasti, kad tai negali būti siena, kaip seriale „Sostų karai“. Kas jau sukurta ar stiprinama? Tai yra rezervinės pozicijos, šimtų metrų ilgio apkasai su ugnies pozicijomis, prieštankiniai grioviai, yra ir minų užtvaros“, – paaiškino Lychovas.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad panašūs įtvirtinimai yra tiek priekinėse linijose, tiek antroje ir trečioje gynybos linijose. Šios struktūros skirtos sustabdyti priešą tolimesniam jo puolimui Donecko srityje.

„Sostų karuose“ siena buvo skirta apsaugoti žmones nuo mirusiųjų armijos – „baltųjų vaikštūnų“ (White Walker), kurie negalėjo įveikti šios kliūties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)

Komentarai (4)