Mirties nuosprendis. „Bus nauji kotovai. Rusams to reikia.“ Yra priežastis  ()

Laivai nėra pagrindinis Ukrainos tikslas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė sąmoningai naikins savo laivus, kad apsaugotų Krymo tiltą.

Tai sakė karo analitikas Maksimas Mirošničenka televizijos kanalo „1+1“ eteryje. Jis mano, kad Rusijos patrulinio laivo „Sergej Kotov“ sunaikinimas yra mirties nuosprendis technologijoms, kurias rusai naudoja prieš Ukrainos karinio jūrų laivyno dronus. Šio tipo laivai yra skirti kovai su mažais taikiniais iš jūros.

„Faktas, kad rusai prarado tris laivus iš keturių, rodo, kad jų gynyba nėra efektyvi. Jie tai puikiai supranta. Tiesiog šiuo metu jie dar nepraėjo priėmimo etapo“, – sakė Mirošničenka.

Kartu analitikas pažymėjo, kad šie laivai nėra pagrindinis Ukrainos tikslas.

„Mums toks metodiškas Rusijos laivyno išmušimas pamažu atlaisvins kelią prie Krymo tilto. Nes kol kas neturime veiksmingų priemonių jį sunaikinti iš oro. Ten negali nusileisti joks mūsų desantas. Su tuo viskas aišku. Jis patikimai uždengtas oro gynybos sistemomis, o jo Achilo taškas yra būtent smūgiai iš jūros naudojant dronus“, – pabrėžė Mirošničenka.

Jis priminė, kad anksčiau šį tiltą laikinai išjungti galėjo jūrų dronai.

„O dabar įsivaizduokite, jei dronų atakos įvyksta, tarkime, kartą per savaitę, ar, pavyzdžiui, kasdien. Ir atitinkamai jiems šią kryptį reikia saugoti iš jūros. Pasiekti tai tik su užtvaromis nuo dronų – tai bus neveiksminga, nes vis vien reiks tai atidaryti, tai uždaryti, kad po šiuo tiltu vyktų laivų judėjimas“, – sakė analitikas.

 

Anot jo, Ukrainos dronai yra nematomi priešui ir gali patruliuoti toje akvatorijoje bei laukti, kol atsidarys užtvara. Šiuo atžvilgiu rusams reikia tokių laivų kaip „Sergej Kotov“, kuris juos atremtų. Ir todėl „bus nauji kotovai“. Mirošničenka mano, kad tol, kol priešas turės galimybę laikyti tokius laivus uostuose prie tilto, jis tai ir darys.

„Net jei juos naikins. Nes už jų yra daug svarbesnis tikslas – tai Krymo tiltas“, – sakė analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: