[ŽT] „Jie važinėja 70 metų senumo tankais.“ Blogiausia Rusijos armijos brigada  ()

Iki karo tokie tankai buvo eksponuojami muziejuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusams vis toliau tenka pasikliauti senais tankais, kuriuos lengvai sunaikina ukrainiečių dronai ir prieštankinių raketų sistemos. Apie tai rašo „Forbes“, analizuodamas Rusijos armijos 155-osios jūrų pėstininkų brigados veiksmus. 

SSRS masiškai gamino tankus T-54 nuo 1947 iki 1959 metų. O paskutinius T-54 egzempliorius Rusijos kariuomenė išėmė iš apyvartos apie 2000 m. Po to šiuos tankus buvo galima pamatyti tik muziejuje.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5373

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Tačiau po beprotiškų nuostolių per plataus masto invaziją į Ukrainą rusai ėmė traukti iš sandėlių visus daugiau ar mažiau veikiančius tankus, įskaitant ir 70 metų senumo T-54. Būtent šiais tankais buvo ginkluota 155-oji jūrų pėstininkų brigada, kuri per šį karą jau kelis kartus buvo faktiškai sunaikinta ir vėl atkurta. Taigi vietoj profesionalių jūrų pėstininkų su moderniais tankais šioje brigadoje dabar kariauja prastai apmokyti naujokai su prieštvaniniais tankais T-54 ir T-62 ir dar senesniais BTR-50.

 

Kaip konstatuoja „Forbes“, Rusijos 155-oji jūrų pėstininkų brigada dabar tiesiogine prasme sugrįžo į šeštąjį ir šeštąjį dešimtmečius ir faktiškai nepajėgi kovoti moderniame mūšyje. „Ji kovoja su modernia ir pakankamai gerai aprūpinta Ukrainos brigada, ginkluota raketų paleidimo sistemomis „Javelin“ ir sprogstamaisiais dronais.“, – rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()