Klausimas kyla jau nebe „ar“, o „kaip“. Didžiulis lūžis kare. Į Ukrainą atvyksta CRV7  (5)

CRV7 raketos Ukrainai. Kanada ieško būdo, kaip jas saugiai pristatyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiulis lūžis kare. Siūlymas Kanadai perduoti CRV7 raketas Ukrainai dabar įgauna konkrečią formą. Klausimas kyla jau nebe „ar“, o „kaip“ pristatyti ilgai lauktus ginklus į Ukrainą.

Idėja perkelti CRV7 raketas Ukrainai buvo viešai paskelbta prieš kelias savaites, iš pradžių Kanados opozicijos politikų. Iniciatyvą patvirtino valdžios institucijos, ką neseniai patvirtino Kanados gynybos ministras Billas Blairas.

Problema, su kuria šiuo metu susiduria kanadiečiai, pirmiausia yra techninė ir kaip greitai bei saugiai perkelti tūkstančius CRV7 raketų į Ukrainą. Tikimasi, kad sprendimas bus pateiktas per kelias dienas.

Kas yra CRV7 raketos ir kokios jų galimybės?

CRV7 (angl. Canadian Rocket Vehicle 7) – tai Kanados patobulintas amerikietiškų raketų „Hydra 70“ variantas, sukurtas Šaltojo karo metais. Palyginti su originalu, buvo sustiprintas raketų variklis ir kovinė galvutė, siekiant panaudoti jas oro atakoms prieš Varšuvos pakto šalių angarus.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11943 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Galingesnė kovinė galvutė turėjo leisti jai prasiskverbti per angaro lubas, o bandymai parodė, kad SAPHEI/HEISAP variantas sugebėjo įveikti kliūtį, kurią sudarė keturi metrai žemės, beveik metras gelžbetonio ir 25 milimetrų plieno sluoksnis.

Praktiškai tai reiškia, kad šiuo ginklu galima sėkmingai naikinti, pavyzdžiui, priešo lauko įtvirtinimus ar transporto priemones – įskaitant ir šarvuotąsias. Nors CRV7 yra oro raketa, fronto linijos praktika rodo, kad Ukrainoje panašūs ginklai paleidžiami ir iš improvizuotų antžeminių paleidimo įrenginių.

 
 

 

Be to, „Hydra 70“ raketa, kurios pagrindu yra pagaminta CRV7, turi nebrangų APKWS valdomą variantą. Ji sukurta kaip įprasta raketa su moduliu ir valdymo sistema, leidžiančia raketas valdyti atspindėta lazerio šviesa.

Senų ginklų utilizavimas

Šaltojo karo metais Kanada pagamino per 80 tūkst. CRV7 raketų. Šie ginklai buvo pašalinti iš naudojimo ir saugomi, o jų utilizavimas prasidėjo 2021 m. Dabartiniais skaičiavimais, šiuo metu galima naudoti maždaug 8 tūkst. CRV7 raketų.

Iš daugelio likusių galima išimti funkcines kovines galvutes, kurios, ukrainiečių teigimu, tinkamos naudoti improvizuotuose ginkluose, gabenamuose bepiločių orlaivių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(452)
(17)
(435)

Komentarai (5)