Įteikė Bidenas. Skelbiamas tikrasis ginklas, sunaikinęs Rusijos karo lėktuvus  (3)

2023 m. vasarį Joe Bideno administracija paskelbė apie karinės pagalbos paketą, į kurį įeina „įranga Vakarų paleidimo priemonėms, raketoms ir radarams integruoti su Ukrainos oro gynybos sistemomis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per dvejus viso masto karo metus Rusija galėjo prarasti mažiausiai tris kartus daugiau orlaivių nei vidutiniškai. Ukrainos kariškiams pavyko numušti Rusijos lėktuvus pasinaudojant tam tikra gudrybe – iš amerikiečių „Patriot“ raketų baterijos paėmė kai kuriuos komponentus ir sujungė juos į mobilias grupes. Apie tai rašo „The Telegraph“.

Pora „Patriot“ paleidimo įrenginių, radijo ryšiu sujungtų su tolimojo nuotolio radarais, galėjo užpulti Rusijos lėktuvus 150 kilometrų atstumu. Laikraštis mano, kad būtent tai leido ukrainiečiams numušti kelis Rusijos karo lėktuvus.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11900 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Vasario 23 d. rusiškas A-50U buvo numuštas virš Azovo jūros už 200 km nuo fronto linijos, tačiau „Patriot“ šis atstumas yra per didelis. Vienintelė tokio nuotolio raketų sistema, kurią turi Ukraina, yra sovietinė S-200.

2013 metais Ukrainos oro pajėgos nutraukė savo S-200 eksploataciją, tačiau kai kuriuos iš jų sugrąžino pernai. Tačiau neaišku, kurie radarai nukreipia šias raketas.

 

Ukrainiečiai galėjo rasti gudresnį savo raketų panaudojimo būdą.

2023 metų vasarį Bideno administracija paskelbė apie karinės pagalbos paketą, į kurį įeina „įranga Vakarų paleidimo priemonėms, raketoms ir radarams integruoti su Ukrainos oro gynybos sistemomis“.

Tai galėjo būti „Integruota oro ir raketų gynybos mūšio valdymo sistema“ (Integrated Air and Missile Defense Battle Command System, IBCS). Visų pirma, tai yra procesų, radijo kanalų ir algoritmų rinkinys, leidžiantis beveik bet kuriam oro gynybos radarui ir raketai veikti kartu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(3)
(90)

Komentarai (3)