„Verbuoja per „YouTube“. Nustebo kai buvo duoti ginklai.“ Kas vyksta su Rusijos kariuomene  ()

Indijos žvalgybos agentūros teigia išaiškinusios prekeivių žmonėmis tinklą, siunčiantį Indijos piliečius kariauti Rusijos pusėje Ukrainoje. Policija surengė reidus keliose kelionių agentūrose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per karą žuvo mažiausiai du Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretose kovoję Indijos piliečiai. Galbūt tai nebūtų taip keista, nes Rusija samdo užsieniečius savo pradėtam karui. Tačiau keli užverbuoti indai naujienų agentūrai AFP sakė, kad jie į frontą buvo išsiųsti apgaule.

Indijos Centrinio tyrimų biuro tyrėjai sulaikė kelis įtariamuosius, kurie vertėsi žmonių tiekimu Rusijos pajėgoms. „Šie prekeiviai žmonėmis veikė kaip organizuotas tinklas ir pritraukė Indijos piliečius per socialinius tinklus, pvz., „YouTube“. Taip pat per vietinius atstovus ir agentus, prisidengdami gerai apmokamais darbais Rusijoje“, – sakoma pareiškime.

Į skelbimus atsakę indai prieš jų valią buvo siunčiami į karą Ukrainoje. Iki šiol nustatyta daugiau nei trys dešimtys indų siuntimo į Rusiją atvejų.

Tarp įtariamųjų yra Dubajuje veikiantis įdarbinimo agentas Faisalas Khanas, kuris skelbė apie laisvas darbo vietas Rusijos ginkluotose pajėgose. Khanas vasarį sakė, kad praėjusių metų pabaigoje iš tikrųjų padėjo organizuoti 16 Indijos piliečių kelionę į Rusiją. Tačiau jis teigė, kad jie užims pagalbines pozicijas užfrontėje. Khanas sakė, kad buvo nustebęs, kai indams buvo išduoti ginklai. Tai pastebėjęs, kaip pats sakė, jis nusprendė sustabdyti verbavimo procesą.

 

Keletas indų užverbuotų asmenų vasarį AFP sakė, kad buvo suvilioti pažadais dėl didelių atlyginimų ir Rusijos pasų, o paskui buvo išsiųsti į priešakines gretas. Jiems buvo pažadėti ne koviniai vaidmenys, tačiau galiausiai atsidūrė Ukrainos gynėjų taikikliuose.

Indijos Užsienio reikalų ministerija anksčiau nurodė, kad stengiasi išlaisvinti apie 20 Indijos piliečių, įstrigusių Rusijos pajėgose.

(37)
(3)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: