[ŽT] A-50 Rusijoje. Skelbiami nauji duomenys. Kiek jų liko  ()

„Beriev A-50“ Rusijai yra labai svarbus lėktuvas. Tai – ankstyvojo perspėjimo lėktuvas ir skraidanti radaro stotis, verta maždaug 350 milijonų dolerių. Ukraina numušė porą tokių lėktuvų, dar bent vienas galėjo nukentėti per dronų ataką Taganroge. Kiek Rusijai jų liko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje liko penki A-50 lėktuvai. Jie gali vykdyti misijas, tačiau Ukrainos gynybos pajėgoms numušus antrą tokio tipo lėktuvą, rusai jų neleidžia arčiau prie Ukrainos, „RBC-Ukraina“ sakė šaltinis Ukrainos žvalgyboje.

Pažymėtina, kad A-50 aptinka taikinius ore ir priešlėktuvines sistemas ant žemės. Jis mato lėktuvus, raketas, gali nustatyti kas iš kur kyla, skenuoja dangų 500-600 km atstumu. Rusai skraidydavo A-50 palei Ukrainos sieną prieš didesnes savo raketų atakas, nes šis lėktuvas stebėdavo, kaip Ukraina ginasi. A-50 surinkta informacija padėdavo Rusijai koordinuoti didelio masto raketų ir dronų atakas, gindavo rusų lėktuvus, skrendančius atakuoti Ukrainos miestų.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7518 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Tikrai žinoma, kad Ukraina sunaikino du A-50. Bet gali būti, kad Rusija neteko net trijų tokių lėktuvų. Kovo pradžioje dronai atakavo „Beriev“ aviacijos gamyklą Taganroge, kur turėjo būti remontuojamas ir atnaujinamas vienas A-50. Tas pats, beje, kuris buvo apgadintas per 2023-iųjų vasario 26-osios drono ataką kariniame aerodrome Baltarusijoje. Tačiau tvirtų įrodymų, leidžiančių manyti, kad toks lėktuvas buvo sunaikintas, nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(81)
(4)
(77)

Komentarai ()