Lenkia net JAV ir Rusiją. Kinija sukūrė šį tą ypatingo  ()

JAV Gynybos departamento Žvalgybos agentūros duomenimis, Kinija yra sutelkusi didžiausią hipergarsinių ginklų, galinčių nešti ir branduolines, ir įprastines kovines galvutes, arsenalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ekspertai veiksmingiausia vadina „DF-17“ raketą, priimtą naudoti 2020 m. ir galinčią pataikyti į objektus, esančius iki 1600 km atstumu. 2021 m. Kinijos raketa su hipergarsine kovine galvute per bandymus apskriejo aplink pasaulį.

Tai Kongreso posėdyje pareiškė vienas iš JAV Gynybos departamento Žvalgybos agentūros vadovų.

Rusija, Pentagono pareigūnų teigimu, turi trijų tipų hipergarsinius ginklus, kurie jau buvo panaudoti smūgiams Ukrainai.

„Nors Kinija ir Rusija atliko daug sėkmingų hipergarsinių ginklų bandymų ir, atrodo, įvedė šias sistemas į parengties režimą, Kinija lenkia Rusiją tiek tokių sistemų skaičiumi, tiek infrastruktūra, reikalinga joms palaikyti“, – per klausymą pabrėžė Žvalgybos agentūros vyriausiasis tyrėjas Paul Freisthler.

Pasak jo, Kinija jau dvidešimt metų aktyviai tiria, kuria ir bando tokio tipo ginklus. Nuo 2014 m. Pekinas bando tarpžemynines raketas su hipergarsinėmis kovinėmis galvutėmis. Jis taip pat kuria hipergarsinius variklius.

 

Jungtinės Valstijos intensyvina savo hipergarsinių ginklų programą, pagal kurią kuriamos sausumos, oro ir jūrų raketos. Tačiau, kaip per klausymą sakė JAV atstovai, šioje srityje Jungtinės Valstijos atsilieka nuo Kinijos ir Rusijos. Be to, Jungtinės Valstijos neplanuoja hipergarsinių raketų aprūpinti branduolinėmis kovinėmis galvutėmis, nes mano, kad dabartinis JAV branduolinis arsenalas yra pakankama atgrasymo priemonė potencialiam agresoriui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(21)
(7)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()