Didelė HIMARS pergalė. Sunaikinta ukrainiečiams gyvenimą gadinusi okupantų sistema (Video)  ()

Kai kurie rusų Ukrainoje naudojami įrankiai nenaudoja šovinių ar raketų. Ir jie ukrainiečius labai erzina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovodamos su Rusijos elektroninės karybos pajėgumais, Ukrainos pajėgos HIMARS smūgiu sudaužė naują Rusijos sistemą „Palantin“. Ši sistema buvo pastebėta ir sunaikinta Zaporižios fronte, kur buvo naudojama Ukrainos ryšių sistemoms slopinti. „Specialiųjų operacijų pajėgų dronų operatoriai sekė taikinį ir informavo apie tai Ukrainos raketų pajėgas ir artileriją, kad jis būtų sunaikintas“, – rašoma pranešime.

Nors Ukrainos specialiosios pajėgos nenurodė, kaip sunaikino „Palantin“, socialiniuose tinkluose vėliau buvo paskelbti keli vaizdo įrašai, kuriuose teigiama, kad sistemą sunaikino GMLRS raketa, paleista Ukrainos HIMARS.

Karo stebėtojai ir analitikai teigia, kad „Palantin“ sunaikinimas yra „didelis HIMARS laimėjimas“, nes ši sistema trikdo Ukrainos dronų veiklą. Ji gali blokuoti radijo ryšį ir elektroninės žvalgybos įrangą didžiuliame plote. „Palantin“ tiesiog apakina įvairias elektronines sistemas. Be to, „Palantin“ gali sukurti kelių elektroninės karybos sistemų tinklą ir koordinuoti jo veiklą efektyvesniam veikimui.

 

„Palantin“ Rusijos Vakarų karinėje apygardoje pradėtas naudoti 2019 m. balandį. Pirmą kartą ši sistema pastebėta pratybose netoli Voronežo.

Ukraina į „Palantin“ taikosi ne pirmą kartą. Pirmas smūgis šiais sistemai Ukrainoje surengtas 2022 m. birželio mėnesį. 2023 m. vasarį atakuota dar viena „Palantin“ sistema.

(64)
(0)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: