„Čekija jiems garantuoja visišką anonimiškumą.“ Rusija išduodama. Bus sensacija  ()

Čekija vykdo „tyliąją medžioklę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos valdžios institucijos, įgyvendinusios iniciatyvą įsigyti 800 tūkst. artilerijos sviedinių, kurie netrukus bus perduoti Ukrainai, taip pat rado dar 700 tūkst. amunicijos, kuri gali būti nupirkta panašiu būdu ir išsiųsta Ukrainos kariuomenei. 

Tai teigiama „The Wall Treet Journal“ medžiagoje.

Žurnalistai Čekijos veiksmus šia kryptimi vadina „tylia medžiokle“ ir pažymi, kad Praha neieško amunicijos NATO šalyse narėse, o derasi dėl tiekimo su tiekėjais iš viso pasaulio.

Pažymėtina, kad tarp šių tiekėjų yra Rusijos sąjungininkų, tačiau Čekija jiems garantuoja visišką anonimiškumą. Apskritai Praha bendradarbiauja su dešimtimis amuniciją gaminančių šalių. 

JAV ir kelios Vakarų Europos šalys bandė organizuoti panašią tiekimo grandinę, tačiau jų pasiūlymai buvo atmesti. 

Čekijai šiuo klausimu padėjo tai, kad sovietmečiu ji buvo Sovietų Sąjungos palydovė. Tai leido jai užmegzti ryšius su pasaulio pietų valstybėmis, kurių ginklų sandėliuose sukauptos didelės praeities ginklų atsargos. Be to, jos turi pajėgumų gaminti ginklus dideliais kiekiais, pažymima leidinyje. 

 

Analitikų teigimu, šios šalys Čekiją suvokia kaip „neutralią šalį“ ir yra pasirengusios reaguoti į jos pasiūlymus, ypač kai ji ateina pas jas su „pinigų maišu“. 

Čekijos pusė veikia kaip tarpininkė: ji suranda tiekėją ir pristato jį Vakarų šaliai, kuri pateikia užsakymą ir sumoka už pristatymą. Be to, Čekija sprendžia logistikos klausimus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(1)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: