„Žmonių ant žemės. Problema privalo būti greitai išspręsta.“ Ką Ukrainai pareiškė CŽA direktorius  ()

Ši problema „turi būti greitai išspręsta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vadovybė turi pritraukti daugiau žmonių į frontą, kad galėtų kovoti su Rusija, interviu „La Stampa“ sakė buvęs JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius generolas Davidas Petraeusas.

Paklaustas, ar Ukrainai šiuo metu trūksta ko nors, išskyrus ginklus ir amuniciją, jis atsakė: „žmonių ant žemės“. „Kyjivo vadovybė, vadovaujama V. Zelenskio, turi persvarstyti šaukimo į armiją taisykles. Kariai, kurių vidutinis amžius viršija 40 metų, tarnauja Ukrainos frontuose. Kyjivas turi rotuoti karius, papildyti užnugarį, išplėsti šaukimą“, – pažymėjo D. Petraeusas.

Generolas padidintą mobilizaciją pavadino „delikačiu klausimu“ ir „iššūkiu“ valdžiai, tačiau pabrėžė, kad ši problema „turi būti greitai išspręsta“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Su 2 baterijomis įrankiai + termovizoriai + 3in1 multimetrai + šildytuvas ir generatorius su APP ir kt. (Video)
4995 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis

2) „Hcalory HC-A01“ - 5kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas, su APP

3) „UNI-T UTi260B“ - pramoninio lygio termovizorius

4) „MUSTOOL MDS9208“ - 3in1 įrenginys: multimetras, osciloskopas ir signalų generatorius

5) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, be baterijos ir įkroviklio

6) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

Išsamiau

Vasario mėn. Aukščiausioji Rada per pirmąjį svarstymą priėmė atnaujintą mobilizacijos įstatymo projektą. Antrasis etapas numatytas kovo 31 d. Dokumente siūloma įvesti elektroninį šaukimą ir nuo 27 iki 25 metų sumažinti šaukimo amžių, demobilizuoti bus galima po 36 mėnesių tarnybos.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, įstatymo projekte turėtų būti apibrėžti kriterijai, pagal kuriuos šiemet bus pašaukta iki pusės milijono žmonių. 330 tūkstančių kovojančių karių norima pakeisti rekrūtais. Finansų ministerijos duomenimis, nauja mobilizavimo banga šaliai kainuos 20,8 mlrd. USD. 

 

Dabar didžiąją fronto karių dalį sudaro vyrai nuo 40 iki 50 metų. 2023 metų pabaigoje V. Zelenskis pareiškė, kad generalinis štabas ir tuometinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas pasiūlė sutelkti dar 400–500 tūkst. žmonių, siekiant efektyviai kovoti su Rusija.

Parlamento Ekonomikos komiteto duomenimis, šalyje yra registruota 11,1 mln. vyrų nuo 25 iki 60 metų amžiaus. Iš jų 3,7 mln. patenka į mobilizacijos sąlygas; likusieji arba jau tarnauja (1,2 mln.), arba liko okupuotose teritorijose (2,9 mln.), yra užsienyje (1,3 mln.), yra atleisti nuo šaukimo dėl sveikatos (1,5 mln.) arba dėl savo darbo svarbos (0,6 mln.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()