Lietuvos kaimynystėje pastebėtas legendinis žvalgybinis lėktuvas (Foto)  ()

Lenkijos oro erdvėje pastebėtas skrendantis strateginės žvalgybos lėktuvas „Dragon Lady“. Šį reikšmingą įvykį užfiksavo aviacijos fotografai, įskaitant Karolį Prokopiuką, kuris 2024 m. kovo 10 d. užfiksavo išskirtinį orlaivio vaizdą. Lėktuvas „U-2“, lengvai atpažįstamas iš pailgos nosies formos ir unikalios konfigūracijos sparnų, kuriuose įrengti du žvalgybinės įrangos blokai, skrido nežinoma kryptimi virš Lenkijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tikslų šio skrydžio pobūdį ir ketinimus kol kas galima tik spėlioti, tačiau remiantis stebėtojų pranešimais, tai ne pirmas kartas, kai regione užfiksuojamas „U-2“ pasirodymas. Lėktuvo galimybė vykdyti iki 12 valandų trunkančius skrydžius leidžia orlaiviui pakilti iš bet kurios NATO europinėje dalyje esančios oro bazės – todėl klausimas, ar orlaivis yra dislokuotas Lenkijoje, lieka atviras.

„U-2 Dragon Lady“ išsiskiria kaip didelio aukščio strateginės žvalgybos lėktuvas, kuris nors ir yra vienas seniausių JAV karinių oro pajėgų tarnyboje, vis dar nuolat modernizuojamas. Jame įrengti trys skyriai žvalgybinei įrangai – du sparnuose ir vienas nosyje – jame yra daugiaspektrinė kamera, radiolokacinė stebėjimo sistema ir elektroninės žvalgybos įranga.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ energijos stotelės tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PPS2400“)
4575

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Iki 21 000 metrų aukštį galintis pasiekti „U-2“ gali vykdyti taikinių ir dominančių teritorijų žvalgybą naudodamas daugiakanalę optinę stotį ir radarą, išlikdamas nepasiekiamas priešo priešlėktuvinės gynybos sistemoms.

2020 m. vasarį „Lockheed Martin“ baigė naujos daugiaspektrinės kameros „SYERS-2C“, kuri dabar montuojama žvalgybiniuose orlaiviuose „U-2S“, bandymus. Ši atviros architektūros principu paremta kamera gali perduoti duomenis penktosios kartos naikintuvams „F-35 Lightning II“ ir „F-22 Raptor“. Tais pačiais metais JAV karinės oro pajėgos lėktuve „U-2 Dragon Lady“ išbandė ir integruotą dirbtinio intelekto sistemą „ARTUµ“, leidžiančią algoritmu valdyti radiolokacinę stotį ir aptikti sąlygines priešo raketų paleidimo šachtas, rašo „Army Recognition“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: