„Už jo žodžių stovi didžiausia Europoje karinė galia.“ Branduoliniai laivai ir balistinės raketos. To neturi net JAV (Video)  (1)

Didžiausia Europos karinė galia žodžiais švaistosi ne veltui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidento žodžiai, kuriais jis leido siųsti NATO karius į Ukrainą, sukėlė tarptautinį sąmyšį ir kraštutines reakcijas. Verta prisiminti, kad už jų stovi didžiausia Europos karinė galia, galinti projektuoti savo galią bet kuriame pasaulio regione ir pati pasigaminti beveik bet kokio tipo ginkluotę, skelbia „Wirtualna Polska“.

Prancūzija šiuo metu yra vienintelė šalis pasaulyje – neskaitant JAV – turinti branduolinį lėktuvnešį. Be to, tai yra CATOBAR tipo lėktuvnešis, taigi laivas, turintis didžiausius pajėgumus savo klasėje.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2655

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tai dar svarbiau atsižvelgiant į tai, kad „Charles de Gaulle“, kaip lėktuvnešis, yra palyginti nedidelis – jo ilgis 261 metras, keliamoji galia šiek tiek didesnė nei 40 000 tonų, o orlaivių grupę sudaro apie 40 orlaivių.

Nepaisant to, 30 metų senumo prancūzų lėktuvnešis su „Rafale“ lėktuvais laive per jūrų manevrus sugebėjo „įveikti“ daug naujesnį ir didesnį (65 000 tonų keliamosios galios) britų „Queen Elizabeth“ tipo lėktuvnešį, kurio oro grupę sudarė naujausi penktos kartos F-35B lėktuvai.

 

Prancūzija turi keturis „Le Triomphant“ branduolinius povandeninius laivus su tarpžemyninėmis branduolinėmis raketomis. Tai didžiuliai, 138 metrų ilgio laivai, po vandeniu išstumiantys daugiau kaip 14 000 tonų.

Paryžius neturi visos branduolinės triados – jo ginkluotosios pajėgos atsisakė sausumos branduolinių raketų. Tačiau Prancūzija turi savo kontroliuojamų tarpžemyninių raketų MSBS M51 su branduoliniu užtaisu (Jungtinė Karalystė naudoja JAV raketas „Trident II“), esančių keturiuose atominiuose povandeniniuose laivuose „Le Triomphant“.

Antrasis Prancūzijos branduolinio arsenalo ramstis yra sparnuotosios raketos ASMP-A su 150-300 kt TN 81 kovine galvute. Šių raketų veikimo nuotolis yra apie 500 km, jos skrieja 3 machų greičiu.

 

Šie ginklai vis dar tobulinami – dirbama prie ASMPA-R ilgesnio nuotolio raketos, taip pat jos naujos kartos įpėdinės – hipergarsinės raketos ASN4G, kurios nuotolio nuotolis sieks apie 1 000 km, o greitis – 7-8 Machai.

Verta pažymėti, kad tokio ginklo neturi net Jungtinės Valstijos – jų branduolinio atgrasymo iš oro komponentas pagrįstas senomis B-61 bombomis, kurioms numesti reikia rizikingai praskristi netoli taikinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(357)
(18)
(339)

Komentarai (1)