„Visa Rusijos pajėgų mašina negali jų įveikti.“ Jau savaitė. Kaip Rusijos savanoriai sugeba laikyti įtampą Kremliuje  ()

Rusijos teritorijoje toliau veikia savanorių daliniai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-19 „Visa Rusijos pajėgų mašina negali jų įveikti.“ Jau savaitė. Kaip Rusijos savanoriai sugeba laikyti įtampą Kremliuje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos savanoriai toliau veikia Belgorodo ir Kursko sričių teritorijoje. Kovo 18 d. legionas „Rusijos laisvė“ pranešė apie dar vieno Rusijos amunicijos sandėlio sunaikinimą Tetkine, Kursko srityje.

Buvęs Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) karininkas Ivanas Stupakas „24 kanalui“ sakė, kad legionas „Rusijos laisvė“, Rusijos savanorių korpusas ir „Sibiro batalionas“ rodo reikšmingus rezultatus. Tuo pat metu Rusijos savanorių operacijos pradžioje atrodė, kad ji truks bent kelias dienas. Tačiau reidas tęsiasi jau savaitę.

Atrodė, kad po paskutinio savanorių sienos pažeidimo 2023 m. gegužę rusai pasimokys iš „pamokų“, pritrauks daugiau išteklių ir sunkiosios technikos. Todėl naujo savanorių reido tikimybė buvo laikoma nuline.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ energijos stotelės tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PPS2400“)
4578

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Rusai jau beveik savaitė kaip negali susidoroti su šia problema. Be to, savanorių yra kur kas mažiau, nei mums teigė Rusijos propaganda. Jų yra ne daugiau kaip 100-200 kovotojų, ir jau septintą dieną iš eilės visa Rusijos pajėgų mašina negali jų įveikti“, – sakė buvęs SBU darbuotojas.

Po nepavykusio Jevgenijaus Prigožino maišto 2023 m. birželį Rusijos valdžia gerokai apginklavo nacionalinę gvardiją. Ji esą gavo sunkiosios technikos, tankų, šarvuočių. Rusai taip pat turi pasienio tarnybą, FSB karius. Ir visa tai jiems nepadeda.

 

„Iš to peršasi išvada, kad rusai neturi profesionalių pajėgų, kurios galėtų susidoroti su tokiu reidu. Visos tokios pajėgos dalyvauja kovinėse operacijose Ukrainos teritorijoje. Matome, kaip savanoriams priešinasi Rusijos nacionalinė gvardija ir šauktiniai“, – pažymėjo Stupakas.

„Dabar operacija tęsiama. Galbūt norėjome, kad žygis būtų reikšmingesnis, o savanoriai jau būtų už Belgorodo. Tačiau tai, kad reidas tęsiasi jau savaitę, yra tikrai rimtas rezultatas“, – sakė Ivanas Stupakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(2)
(91)

Komentarai ()