„Per 3 mėnesius 16 kartų daugiau.“ Nuostoliai išaugo 70 proc. Katastrofa fronte. Kas vyksta  (8)

Rusijos karo lakūnai, per dieną numetantys po 250 aviacinių bombų, Ukrainos kariuomenės vadams tapo tikru iššūkiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katastrofa fronte. Ukrainos gynybos viceministras Ivanas Havryliukas kovo 19 d. pareiškė, kad per pastaruosius tris mėnesius Rusija ant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų numetė apie 3 500 aviacinių bombų. Pasak Ukrainos pareigūno, šis skaičius yra 16 kartų didesnis, palyginti su tuo pačiu 2023 metų laikotarpiu.

„Rusijos Federacija įvertino dabartinius Ukrainos ir sąjungininkų šalių gamybos pajėgumus, ir išnaudoja savo pranašumą amunicijos gamyboje, faktiškai nesumažindama ugnies intensyvumo“, – sakė Havryliukas.

Jis pridūrė, kad 2024-ųjų pradžioje artilerijos ugnies pranašumas fronto linijoje buvo 7:1 Rusijos ginkluotųjų pajėgų naudai.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai! („ZZUOM“)
3700

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Rusijos karo lakūnai, per dieną numetantys po 250 aviacinių bombų, Ukrainos kariuomenės vadams tapo tikru iššūkiu.

Daugiausia aviacijos pajėgų dėka Rusijos armija sugebėjo pralaužti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų įtvirtintos Avdijivkos srities gynybą. Tačiau praradus Avdijivkos miestą Ukrainos karių košmaras fronto linijoje nesibaigė. Priešingai, Rusijos armija pastaruoju metu gerokai padidino aviacinių bombų smūgių skaičių. Dabar jos naudojamos ne tik dideliems įtvirtinimams naikinti, bet ir karių pozicijoms naikinti miškingose vietovėse.

 

Tuo pačiu tikslumas, kuriuo Rusijos aviacija smogia Ukrainos karių apkasams, nepalieka jokių šansų pasipriešinti. Būtent todėl prieš kurį laiką Ukrainos kariuomenės vadovybė nusprendė JAV pagamintą oro gynybos sistemą „Patriot“ perkelti arčiau fronto linijos. Tačiau transporto priemonių koloną iš karto aptiko Rusijos armija, kuri ją sunaikino. Pasak Rusijos žiniasklaidos, per incidentą žuvo ne tik Ukrainos kariai, bet ir NATO specialistai, užtikrinę vakarietiškos technikos aptarnavimą.

Kita vertus, Ukrainos šaltiniai, remdamiesi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo specialistais, teigia, kad nuo šių metų pradžios Ukrainos kariuomenės nuostoliai išaugo 70 proc. Pagrindinė priežastis – Rusijos armijos aviacinės bombos su sklandymo ir koregavimo moduliais, taip pat kasetinė amunicija.

 

Karo pareigūnai Kyjive apsidžiaugė, kai JAV pradėjo tiekti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kasetinę amuniciją, nekreipdami dėmesio į tai, kad Rusija turi daug didesnes tokios amunicijos atsargas.

Dabar Ukrainos generolai skundžiasi, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėjo masiškai naudoti kasetinius šaudmenis, todėl Ukrainos kariai patiria vis daugiau aukų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(72)
(-51)

Komentarai (8)