„Per 3 mėnesius 16 kartų daugiau.“ Nuostoliai išaugo 70 proc. Katastrofa fronte. Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-03-20 20:46
Rusija pagaliau pradėjo išnaudoti savo aviaciją. Neaišku kodėl jie to nedarė Bachmute su kabais.
Hmz 2024-03-20 21:17
Visų pirma, ne visos bombos krenta į pastatus. Antra - 250 bombų kasdien penkias savaites yra 8750 bombų. Ukrainoje yra tik 8750 pastatų?
Absoliutas 2024-03-21 01:37
O geras kolorado vabalai atrado t.lt ir supuole komentuot
cave_dweller 2024-03-21 11:11
Kiek ten prieš tai rusų lėktuvų patriotai nukabino, kol buvo sunaikinti 2 paleidėjai? Ar tiktai kacapai iškarto pastebėjo ir sunaikino visą koloną ir dar su NATO kariais? Ai nu juk kacapų žiniasklaida skelbia, tie tai juk nemeluos, tik iš jų tikrą tiesą sužinoti galime. Kaip tik MTPC autorinės teisės prie straipsnio, tai vis prorusiškumu dvokia. Tai rusiška technika tokia nuostabi, tai rusai nuostabūs strategai, mūšio lauke genialiai išnaudoja tą savo puikią techniką, tai dar kokį liaupsinantį kacapus briedą parašo. Minkštoji propaganda visame gražume.
Benediktas 2024-03-21 11:20
Man atrodo nėra propoganda, kad ukrainiečius iš Adijivkos išmušė būtent acviacijos ir KAB bombų pagalba. Daug šaltinių apie tai kalbėjo. Taip ukrainiečiai daug lėktuvų numušė, bet Patriot irgi brangus nuostolis ir karių daug prarado per KAB'us
immortallt 2024-03-21 11:25
O ne kelių mėnesių ištisiniu puolimu metant didžiules pajėgas, nepaisant jokių nuostolių, o aviacinės bombos tik ant viršaus?
cave_dweller 2024-03-21 11:48
Ne apie KABus kalbu, o apie tai kokiu stiliumi sukalti tekstai/straipsniai. Kad rusai masiškiau naudojo/naudoja KABus ir FABus, kad ukrainiečiai nuo jų kenčia, kad buvo sunaikinti keli PATRIOTo paleidėjai, kad prigavo kelis HIMARSus deja reali tiesa, bet kaip tai pateikiama, pagražinant kacapų pasiekimus, per kažkokią rusus šlovinančią prizmę. Velnias slypi detalėse (šiuo atveju iš straipsnio susidaro įspūdis, kad reaguodami į bombardavimus ukrainiečiai perkėlė PATRIOT sistemą arčiau fronto linijos ir rusai juos atvykstančius iškart sumedžiojo, sunaikino visiškai (kas neatspindi realybės)). Kituose straipsniuose liaupsinama rusų karinė technika, nors per 2 metus intensyvių kovų Ukrainoje n kartų susifeilino, bet ne vis vien bandoma pateikti kaip neturinčią analogų. Arba mistinų savybių raketos, kokių neturi visas NATO blokas, o va rusai taip toli technologiškai pažengę, nors elementarių, apkrovas atlaikančių guolių pasigaminti nesugeba. Pastaruoju metu dar ir kinų karines technologijas pradeda aukštinti, kurios pusiau vogtos, pusiau kopijuotos iš tų pačių vakarų ar rusų, nedadirbtos, kartais kopijuojant net iki galo nesuvokiant kaip kas turi veikti, bet anot MTCP straipsnių pateikiamos logikos, lenkia visą pasaulį.
cave_dweller 2024-03-21 12:07
Ten žinok viskas susidėjo, ir nesibaigiantys mėsos/technikos šturmai ir suintensyvėjęs bombardavimas. Vien šturmus ir artileriją manau būtų atlaikę, bet 250, 500 ir kartais 1500 kg masės bombos tiesiogine prasme malė ten viską, apkasus, bunkerius, įtvirtinimus. Avdiivką taip pakankamai laisvai bombarduoti galėjo, nes miestas buvo daliniame apsupime, tolimesnio nuotolio priešlėktuvinės dislokuoti negalėjo, rusai tuo naudojosi. Atskrisdavo iš Donecko pusės, paleisdavo bombas iš ten kur jokia ukrainiečių oro gynybos sistema nesiekia. Situacija pasikeitė, kai fronto linija daugmaž išsilygino, rusų aviacijai teko kur kas arčiau jos priskristi, tuo metu daugiausiai jų ir nusegė ukrainečiai.