Bokštelis be žmogaus. Pasirodė automatinė artilerija (Video)  (4)

Kinija pristatė naują savaeigę haubicą SH16, kuri stipriai skiriasi nuo daugelio kitų pasaulyje naudojamų tokio tipo ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaeigė haubica yra sudėtinga artilerijos sistema, kurios veikimui reikia žmonių. Kiek? Vokiečių „Panzerhaubitze 2000“, lenkų „Krab“ ir korėjiečių K9 „Thunder“ įprastai turi penkių žmonių įgulas, o amerikiečių M109 kartais turi net 6 žmonių įgulą. Kelių stiprių karių reikia haubicos užtaisymui. Tiesa, dabar jau judama įgulų mažinimo keliu. PzH 2000 išmokomas dirbti su keturiais žmonėmis, K9A2 gali išsiversti su vos trimis.

Automatinius užtaisymo mechanizmus turinčios haubicos išsiverčia su daug mažesnėmis įgulomis. Bet tokių ginklų nėra daug, nes automatinis užtaisymo mechanizmas yra gana sudėtinga sistema. Tam, kad įgulos dydį tikrai pavyktų sumažinti, reikia labai patikimo mechanizmo. Švedų „Archer“ gali išsiversti su 3-4 žmonių įgula. Jei labai reikėtų, jai pakaktų vos vieno žmogaus. Čekų DITA turi 2 žmonių įgulą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Unikalūs vaizdo projektoriai su TV priedėliais, pjūklai, riedlentės, saulės panelės (Video)
2291 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FENGMI S5“ - mini lazerinis 4K vaizdo projektorius

2) „GELEIPU X5“ - Android vaizdo projektorius ir TV priedėlis viename

3) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „SGODDE“ - riedlentė

5) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

6) „iMars SP-B150“ - 19V 150W sulankstoma, portabili saulės panelė

Išsamiau

Nauja Kinijos savaeigė haubica SH16 stoja į tą pačią pažangiausių pasaulio artilerijos sistemų eilę. Svarbiausia jos inovacija yra nepilotuojamas, visiškai automatizuotas bokštelis, montuojamas ant vikšrinės bazės su 2 žmonių įgula. Kaip galite suprasti iš paminėtų kitų pavyzdžių, tai nėra visiškai unikalu, bet tai rodo, kad kinai gamina ypatingai pažangias artilerijos sistemas ir neina pigiausiu keliu. Nėra taip, kad Kinijai trūktų žmonių paprastesnių, pigesnių haubicų įguloms formuoti. Tiesiog SH16 veiks efektyviau, greičiau ir, karo atveju, tausos karius.

Skelbiama, kad SH16 sveria 32 tonas, iš kurių 14 sudaro bokštelis, kuriame yra 155 mm kalibro pabūklas. Tas pats bokštelis nuo SH16 , kaip paskelbta šių metų vasarį, bus montuojamas ir ant ratinės 6x6 važiuoklės.

 

Dennisas Blasko, buvęs JAV gynybos atašė Pekine ir Honkonge, sakė, kad ratinė SH16 versija bus skirta eksporto rinkai.

Beje, vikšrinis SH16 viešumoje dar nebuvo gerai parodytas. Tikėtina, kad ta haubica egzistuoja tik prototipo forma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(8)
(2)

Komentarai (4)