„150 000. Jei bus smūgis į Kirišus, pajus visas pasaulis“  (7)

Rusijos vyriausybė nuo kovo 1 d. iki kovo 31 d. uždraudė „juodojo aukso“ eksportą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-22 „150 000. Jei bus smūgis į Kirišus, pajus visas pasaulis“  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos dronai atakuoja Rusijos naftos perdirbimo gamyklas, esančias iki 2 tūkstančių km gylyje nuo sienos. Vien 2024 metais buvo užpultos 9 didelės naftos perdirbimo gamyklos. Išjungta iki 11% visos Rusijos Federacijos galios.

„Bloomberg“ analitikai teigia, kad tokie išpuoliai suteikia galimybę Kyjivui smogti tai Rusijos Federacijos pramonei, kuri Kremliui yra lemiama kare prieš Ukrainą.

Nafta yra kaip degalinė Putino armijai. Jei gamyklos bus sunaikintos, okupacinė armija bus sustabdyta, sakė Francisco Serra-Martins, gamybos įmonės „Terminal Autonomy“ direktorius.

Geriausias iš visų! Karinio tvirtumo, GPS, Bluetooth skambučiai, 170+ sporto režimų, nuostabi vartotojo sąsaja, APP ir kt. (Foto, Video, „Kospet Tank T3 Ultra“ apžvalga)
4898 1

„Kospet Tank T3 Ultra“ - puikiai veikiantis GPS, Bluetooth skambučiai, nuostabi vartotojo sąsaja, 170+ sporto režimų, AMOLED ekranas, nustebinusi baterija, kokybiška APP ir gausa kitų privalumų. Išbandžiau ką tik viešai pristatytą naujausią kompanijos produktą ir be jokių dvejonių, tai - geriausias laikrodis, kokį jie yra pagaminę. Apžvalgoje sužinosite, ką jis sugeba.

Išsamiau

Dronų atakų Rusijos naftos perdirbimo gamykloms fone „juodojo aukso“ kainos pradėjo kilti. Vakaruose baiminamasi, kad dėl tokių išpuolių ateityje bus sunaikintas pagrindinis eksporto objektas – Rusijos Federacija.

Iki 2024 metų vasario vidurio buvo apgadintos penkios Rusijos naftos perdirbimo įmonės. Rusijos vyriausybė nuo kovo 1 d. iki kovo 31 d. uždraudė „juodojo aukso“ eksportą.

Buvęs CŽA pareigūnas Peteris Schroederis sakė, kad Kyjivas savo atakomis prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklą bando parodyti, kad net ir gindamasis gali skaudžiai „įgelti“ priešui jo teritorijoje.

 

„Bloomberg“ analitikai teigia, kad tokios specialios operacijos Kyjivui nėra lengvos. Dronai turi ne tik skristi didelius atstumus, ne tik neštis galingą sprogstamąjį įtaisą, bet ir turėti gerą navigacijos sistemą, galinčią apgauti ir aplenkti priešo oro gynybos sistemas.

SBU pareiškė, kad dronai puls ne tik pasienio zoną, bet smogs ir gilyn į Rusijos Federaciją.

Vėliau Kyjivui pavyko surengti dar dvi sėkmingas atakas prieš „Norsi“ naftos perdirbimo gamyklą Žemutiniame Naugarde ir Riazanės srityje. Ataka prieš „Surgutneftegaz“ naftos perdirbimo gamyklą Kirišuose (Baltijos jūros pakrantė) nepavyko.

 

Pajus visas pasaulis. Pačioje Rusijos Federacijoje prasidėjo naftos problemos, tačiau užsienyje dronų atakos naftos rinkai didelės įtakos neturėjo. Tačiau situacija pasaulinėje rinkoje gali pasikeisti, kai tik bus smūgis į Kirišų naftos perdirbimo gamyklą, kasdien pagaminančią iki 150 tūkst. barelių dyzelinio kuro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(213)
(6)
(207)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: