„Ukrainiečiai buvo negailestingi.“ Prasidėjo okupantų medžioklės sezonas (Video)  ()

Ukrainos gynybos ministerija paskelbė vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuotos pastarojo meto Rusijos artilerijos atakos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš trumpo aprašymo galima sužinoti, kad vaizdo įraše užfiksuotos sėkmingos atakos, kurias ukrainiečiams pavyko surengti Zaporižios ašyje per vieną dieną. Rusų įranga buvo numušta pirmiausia iš oro, naudojant dronus. Tai vienas populiariausių metodų, kuriuos naudoja abi konflikto pusės. Šį kartą Rusijos kariuomenė įsitikino jo veiksmingumu. „Ukrainiečiai buvo negailestingi“, - teigia „Wirtualna Polska“ žurnalistai.

„Tai vadinama puikiai atliktu darbu“, – rašė ukrainiečiai, tarp priešo paleistų pabūklų išvardydami „2S7 Pion“, „2S1 Gvozdika“ ir dvi D-30 haubicas, taip pat šarvuotį ir penkias transporto priemones.

 

Šiuo atveju labiausiai pastebimas „2S7 Pion“ pasiekimas. Tai sunkioji artilerija, vienas iš pavojingesnių Rusijos ginklų, įtrauktų į vadinamąją Putino „žudikišką puokštę“. „2S7 Pion“ turi patranką 2A44, skirtą 203 mm kalibro sviediniams. Ji daugiausia naudojama su skeveldriniais ir griaunamaisiais užtaisais, tačiau konstrukciškai ji tebegali šaudyti ir branduolinėmis bei cheminėmis raketomis.

Standartinėmis „2S7 Pion“ raketomis galima smogti į taikinius, esančius maždaug už 40 km, o raketomis su raketų stiprintuvu – iki 50 km atstumu. Tai leidžia rusams be didelės rizikos atakuoti svarbius Ukrainos taikinius, pavyzdžiui, amunicijos sandėlius ar įtvirtinimus.

 

„2S1 Gvozdzika“ haubica taip pat buvo įtraukta į rusų nuostolių sąrašą. Naujausiais skaičiavimais, tai (kartu su „2S3 Akacija“ ir „2S5 Hiacintas“) yra viena gausiausių rusų artilerijos dalių, o sandėliuose jie vis dar turi dideles šio tipo sistemų atsargas. Manoma, kad jų yra iki 1800 vienetų.

Ukrainos gynybos ministerijos pateiktą rusiškų pabūklų sąrašą papildančios dvi D-30 haubicos yra mažiausiai skaudus smūgis Ukrainos užpuolikams. Tai velkamosios haubicos, sukurtos šeštojo dešimtmečio pabaigoje. Jos šaudo 122 mm kalibro sviediniais iki maždaug 20 km atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(3)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: