„Pastebėtas pirmą kartą.“ Danguje pasirodė galinga karo mašina, „pavogta“ iš JAV (Foto)  ()

„Z-21 konstrukciniuose elementuose galite pamatyti įkvėpimo pėdsakus iš amerikietiško AH-64 „Apache“ sraigtasparnio“, – sako ekspertai.



© RupprechtDeino (Ekrano nuotrauka) | https://twitter.com/RupprechtDeino/status/1770844771696697829

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danguje pasirodė galinga karo mašina. Soc. tinkluose imta dalintis naujausio Kinijos atakos sraigtasparnio, kuris yra amerikietiško AH-64 „Apache“ atitikmuo, nuotrauka. Z-21 danguje buvo pastebėtas pirmą kartą.

Internete paskelbtos nuotraukos autentiškumą pakomentavo Kinijos oro pajėgų ekspertas Andreasas Rupprechtas. Jo nuomone, nuotraukoje nėra apgaulės, joje matomas sraigtasparnis, anksčiau vadintas Z-XX.

Idėją pavogė iš JAV?

„Z-21 konstrukciniuose elementuose galite pamatyti įkvėpimo pėdsakus iš amerikietiško AH-64 „Apache“ sraigtasparnio“, – rašo „Defense Express“ svetainė, kurioje atidžiau apžvelgiamas Kinijos sraigtasparnis.

[EU+Kuponas] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
2713 2 1

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Paprastai tariant, minėtasis Z-21 vis dar yra paslaptingas ginklas, apie kurį mažai žinoma. Be to, kad pirmasis eksperimentinio Z-21 skrydis įvyko 2024-ųjų sausį, sraigtasparnyje vis dar nėra sumontuotų ginklų. Todėl 100 % tikrumu nustatyti, kokius ir kiek ginklų jis gabens, neįmanoma. Vietoje ginklų ant jo korpuso sumontuota nemažai matavimo prietaisų.

 

Verta pabrėžti, kad nors Z-21 turi būti „Apache“ atitikmuo (kabinos panašumas ir besisukantis ginklas sraigtasparnio apačioje), sraigtasparnis yra senesnio Z-20, kuris yra „Black Hawk“ klonas, patobulinta versija.

 

Kalbant apie sudėtingą struktūrą, dabar tikrai žinoma, kad Kinijos prototipas pasižymi populiariu sprendimu, kuriuo siekiama sumažinti matomumą infraraudonųjų spindulių spektre. Taip yra dėl to, kad Z-21 variklių išmetamosios dujos nukreiptos į viršų.

Pagal Kinijos planus, Z-21 turi būti didelė platforma, galinti gabenti daugybę ginklų. Neaišku, kokį variklį Z-21 naudos pradėjus gaminti jį masiškai. „War Zone“ svetainė, remdamasi neoficialiomis išvadomis, nurodo, kad tai greičiausiai bus mažesniojo Z-20 variklis. Neoficialūs šaltiniai taip pat teigia, kad naujasis Kinijos sraigtasparnis turėtų būti pradėtas naudoti vėliausiai per trejus metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(30)
(-20)

Komentarai ()