Labai svarbus signalas. „Jis atvyko prie sienos su Lietuva.“ Kas vyksta (Video)  ()

Kodėl diktatorius ėmė grasinti Baltijos šalims ir Lenkijai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos tarptautinių santykių instituto (PISM) ekspertė Anna Maria Dyner PAP pakomentavo Lukašenkos pasirodymą pasienyje su Lietuva.

„Nuo kovo 11 d. Baltarusijoje vyksta dar vienas kompleksinis šalies ginkluotųjų pajėgų kovinės parengties patikrinimas. Diktatorius Aleksandras Lukašenka pasinaudojo galimybe nuvykti prie Lietuvos sienos „apžiūrėti tankų batalioną“ ir išsiųsti keletą žinučių savo kaimynams Baltijos šalyse ir Lenkijai“, – sakė analitikė.

Karine uniforma vilkintis Lukašenka, ant kelių laikydamas baltą špicų veislės šunį, neslėpė grasinimų. Be daugelio kitų pareiškimų, jis paklausė Šiaurės Vakarų operatyvinės vadovybės vado apie galimą išpuolį vadinamajame Suvalkų koridoriuje ir pareiškė, kad „bet kokia provokacija pasienyje bus numalšinta kariniu būdu“.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4276 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

„Suvalkų koridorius, tiksliau, tai, ką mes dažnai vadiname „Gardino vartais“, yra tikrai svarbi vieta, trumpiausias kelias iš Rusijos kontroliuojamos Baltarusijos į Kaliningrado srities anklavą. Tai yra pagrindinė Baltijos šalių sausumos gynybos sritis potencialiame konflikte tarp Rusijos ir NATO. Lukašenka žino, kad tai tema, kuri Vakaruose sukels visuomenės reakciją ir kels baimę. Ir aš manau, kad tai yra pagrindinė priežastis, kodėl ši tema buvo iškelta pirmiausia“, – sakė Dyner.

 

Kartu ji pabrėžė, kad „ne tik Rusija ir Baltarusija žino Suvalkų koridoriaus svarbą“.

„Tai, kad tai jautri teritorija, nereiškia, kad ją lengva pulti dėl geografinių priežasčių (miškingumo, reljefo). Be to, netoliese telkiamos sąjungininkų pajėgos – tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje. Be to, abi pusės žino, kad NATO šalys regione turi labai didelį įtakos Kaliningrado sričiai potencialą. Todėl Lukašenkos pasisakymus verčiau vertinčiau kaip grasinimus ir įtaką visuomenės nuomonei“, – pažymėjo analitikė.

 

Anot jos, karine ir politine prasme šis Lukašenkos „vizitas“ buvo signalas Baltijos šalims, Lenkijai ir Vakarams, kad Baltarusija neva yra pajėgi šia kryptimi apsiginti.

Tai taip pat gali būti signalas Rusijai, kad Baltarusija turi šį „vakarų flangą“, pažymėjo ji.

Dyner pridūrė, kad „baltarusiai galbūt treniruojasi kokiai nors didesnei Rusijos operacijai, kuri gali kelti susirūpinimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(127)
(-98)

Komentarai ()