„Čia mūsų užsienis.“ SSRS taip kalbėjo apie Lietuvą  (1)

Karas turi būti perkeltas į priešo teritoriją.



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=766681795644901&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Andrijus Kovaliovas sakė, kad jam pergalė šiame kare būtų tik Rusijos Federacijos žlugimas. Anot jo, karas turi būti perkeltas į priešo teritoriją.

„Karas bet kokiomis aplinkybėmis turi būti perkeltas į priešo teritoriją. Ir net prasidėjus Rusijos žlugimui, yra keletas veiksnių, kurie vis tiek kels grėsmę nacionaliniam saugumui. Pavyzdžiui, gali prasidėti pilietinis karas ar keli pilietiniai konfliktai Rusijos Federacijos teritorijoje. Tai įvyks visai netoli Ukrainos, todėl tai gali mums kelti grėsmę. Mes turime galvoti apie priemones, kaip apsisaugoti“, – interviu „ArmyInform“ sakė jis.

Pareigūnas pridūrė, kad griūvant Rusijos Federacijai, jai „braškant per siūles, Ukraina gali būti užversta tomis nuolaužomis“. Jis taip pat pridūrė, kad Ukraina turėtų tikėtis migracijos krizės Rusijos žlugimo metu.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5446 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Daugelis tų žmonių „prisimins“, kad jie yra „ukrainiečiai“, ir norės grįžti į Ukrainą. Todėl būtinai turi būti įvestos priemonės, kad šie asmenys nepatektų į mūsų šalies teritoriją. Vienos konferencijos metu vienoje iš Baltijos šalių mums buvo pristatytas planas, kaip ši šalis pasielgs Rusijos Federacijos žlugimo sąlygomis. Estija, Suomija, JAV jau galvoja apie Rusijos Federacijos žlugimo scenarijus, turi tokį strateginį planavimą, jie žino, kaip turėtų į tai reaguoti, nes jie turi labai aukšto lygio nacionalinio saugumo klausimą“, – aiškino kariškis.

Tačiau, anot Kovaliovo, kol kas jis nemato jokio judėjimo Rusijos Federacijos žlugimo link. „Rusija prieš mus kovoja 10 metų, bet daugumai ukrainiečių Rusijos Federacija yra terra incognita, jie nežino, kas tai yra. Tačiau Maskva ir Rusija yra didelis skirtumas. Ir Maskva toli gražu nėra visa Rusija“, – pridūrė jis.

 

Jis taip pat pakomentavo Rusijoje galinčius kilti nacionalinio išsivadavimo judėjimus. Pareigūnas pažymėjo, kad į juos žiūri skeptiškai.

Jei jie egzistuotų, jie jau būtų pasiekę kažko: būtų išvalę Putino režimą ir panašiai. Todėl manau, kad Rusijos žlugimui vadovaus Putino elitas. Taip, tas pats elitas, kuris dabar yra valdžioje. Ir kai tik Rusija pradės byrėti, jis atsidurs šio žlugimo viršūnėje“, – pabrėžė karys.

Jis prisiminė, kaip vienu metu Sovietų Sąjungos žlugimui vadovavo vietos komunistų elitas. „Pamenate, kaip SSRS buvo kalbama apie Lietuvą, Latviją ir Estiją? „Čia mūsų užsienis“. Kadangi sovietai ten nesijautė užtikrintai, į šias šalis vyko tarsi į ekskursiją – baltų tautos sugebėdavo pabrėžti, kad jie kitokie ir jie yra okupuoti. Ukrainiečiai, deja, nespėjo to pasiekti, mus užklupo genocidų, represijų ir naikinimo kalneliai. Ukraina dabar kaip niekad arti to, kad Rusija užsiliepsnotų ir pradėtų byrėti. Tačiau čia turi dirbti ne tik Ukraina“, – sakė Kovaliovas.

 

Kariškis priminė, kad SSRS žlugo tuomet, kai JAV politinis elitas priėmė tokį sprendimą. Pasak jo, respublikonai, vadovaujami prezidento Ronaldo Reagano, taip pat „efektyviai sunaikino SSRS pradėdami šį procesą“. Jis pažymėjo, kad dabar Amerikos elitas nesupranta, kad Rusijos Federaciją reikia sunaikinti.

„Tik tada, kai bus politinis sutarimas dėl Rusijos imperijos žlugimo, ji pradės byrėti. Ir šiam procesui vadovaus vietinis Putino elitas. Tada visi pradės kalbėti, kad „nuo vaikystės aš esu už nepriklausomą Tatarstaną, Baškiriją, nepriklausomą Tuvos Respubliką“, – reziumavo karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(226)
(5)
(221)

Komentarai (1)