Jie greitai padarė išvadas. Fronte pasirodė naujausia ukrainietiška ginkluotė „Bohdana“ (Foto)  ()

Užpuolikai iš tikrųjų medžiojo šią įrangą.


„Bohdana“
„Bohdana“
© Сергій Воронков, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%A1%D0%90%D0%A3_%C2%AB%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%C2%BB.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš Ukrainos kariuomenės dalinių, aprūpintų „Bohdana“  haubicomis, parodė nuotraukas, kuriose matyti šios įrangos modifikacijos. Atidžiau pažvelgiame į panaudotus sprendimus, kurie tarsi atsakas į pastarojo meto rusų veiksmus, rašo  Mateuszas Tomczakas, „Wirtualna Polska“ žurnalistas.

Jau kelis mėnesius ukrainiečiai tvirtino, jog rusai labai suinteresuoti, kad „Bohdana“  haubicos būtų pašalintos iš tolesnio dalyvavimo kare. Jų nuomone, užpuolikai iš tikrųjų medžiojo šią įrangą ir šių metų vasario mėn. jiems pirmą kartą pasisekė. Naudodami bepilotį orlaivį „Lancet“ jie rimtai apgadino iki tol sunkiai suprantamą haubicą. Dabar rusams bus sunkiau, nes ukrainiečių panaudoti sprendimai skirti padidinti apsaugos nuo priešo bepiločių orlaivių lygį.

[Vokietija] 2in1 dulkių siurblys tik 37,19€! Laidinis, 650W, 14kPa, HEPA filtras ir kt. Paskutiniai vienetai („ENCHEN V1“)
3298

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikių savybių

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Kovinės pareigos apima ir mūsų ginklų, kuriuos priešas ir toliau medžioja, apsaugą, todėl kartais tenka prisitaikyti prie mūšio lauko taktikos“, – rašė 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados atstovai.

 

Panaudojami papildomi metalinio tinklelio ekranai. Paskelbtose nuotraukose matyti, kad jie buvo pritvirtinti prie svarbiausių haubicos elementų – priekinės ir viršutinės kabinos dalies, variklio dangčio bei vietų, kur saugoma amunicija.

„Bohdana“  pamažu tampa Ukrainos kariuomenės vitrina. Pirmasis egzempliorius buvo pristatytas 2018 m. Jis buvo apibūdintas kaip savotiškas eksperimentas, tačiau dėl dalyvavimo sėkmingoje ir labai žiniasklaidos nušviečiamoje Gyvačių salos išlaisvinimo operacijoje greitai buvo nuspręsta pradėti masinę jų gamybą.

 

Ukrainietiškoje haubicoje naudojamos 155 mm sviediniai, kurie yra NATO šalyse pagrindinė amunicija. Ji taip pat gali pataikyti į taikinius maždaug iki 40 km atstumu, kai naudojamas standartinis šovinys, ir iki maždaug 60 km, kai naudojami raketiniai sviediniai.

Iš pradžių ukrainiečiai naudojo tik 6x6 pavarą, tačiau laikui bėgant pradėjo pereiti prie čekiško „Tatra“ T815 sunkvežimio su 8x8 pavara. Kaip vėlesnio modernizavimo dalis taip pat buvo įrengtas automatizuotas šaudmenų užtaisymo mechanizmas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()