„Dniepro upės flotilė“. Į karą bus metamas super retas žvėris A-222 „Bereg“  ()

Kokios tai artilerijos sistemos ir kokias galimybes jos gali suteikti Rusijos armijai.


A-222 Bereg
A-222 Bereg
© Capt_Navy (asmeninis albumas) | https://twitter.com/Capt_Navy/status/1552662045924933637/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 metų kovo pabaigoje Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė, kad jau suformuota „Dniepro upės flotilė“, kuri bus dislokuota Ukrainos kare. Bet tada pasipylė rusų propagandistų žinutės, kad ši okupantų flotilė veikiau dar tik formuojama ir jai dar reikia iš kur nors gauti technikos ir ginklų.

O dabar Rusijos propagandistai kalba apie tai, kad ši flotilė bus apginkluota pakrantės artilerija A-222 „Bereg“.

Iki šiol Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą kontekste apie A-222 „Bereg“ iš esmės nebuvo užsiminta, todėl šias artilerijos sistemas verta apžvelgti atskirai.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8512 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pirmiausia reikia pabrėžti, kad pakrantės artilerijos sistemos A-222 „Bereg“ yra retos, kai kuriais duomenimis, Rusijos arsenale yra tik 36 vienetai – visos jos sutelktos Juodosios jūros laivyne.

Šioje sistemoje sumontuotas 130 milimetrų laivo pabūklas AK-130 (ypač naudotas raketiniuose kreiseriuose, kuriems priklausė sunaikinta „Moskva“). Šaudymo nuotolis – iki 23 kilometrų, deklaruotas ugnies greitis – iki 10-12 šūvių per minutę.

A-222 „Bereg“ buvo sukurta sovietmečiu. Ji skirta pakrančių gynybai – naikinti mažus ir vidutinio dydžio laivus, įskaitant greitaeigius. Nors ši sistema buvo išbandyta 1988 m., ji buvo priimta tik 1996 m., O pirmasis serijinis A-222 „Bereg“ buvo pristatytas tik 2003 m.

 

Tikriausiai nedidelės gamybos ir pristatymo apimtys yra susijusios su tuo, kad Rusijos Federacija tokiai specifinei ginklų sistemai negalėjo rasti eksporto pirkėjų, nors ir ieškojo.

Patys rusai svarbiausiu rodikliu laiko A-222 „Bereg“ ugnies galią. Negana to, jie teigia, kad ši sistema gali pataikyti į taikinius ir sausumoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(43)
(-37)

Komentarai ()