Jų pasirodymas pranašauja okupantų žūtį. Dirba kartu su HIMARS. Atskleistas slaptas Ukrainos ginklas (Video)  ()

Ukrainos žvalgybiniai dronai yra tokie pat naudingi kaip GMLRS raketos HIMARS sistemoms.



© Iryna Supruniuk25 (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shark_drone.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atskleistas slaptas Ukrainos ginklas. Jų pasirodymas pranašauja okupantų žūtį.

Neseniai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paskelbtame vaizdo įraše matyti atakos momentas prieš pastatą, kuriame slėpėsi Rusijos dronų operatoriai. Ataka buvo įvykdyta tobulai tiksliai, pakoregavus koordinates, kurias Specialiųjų operacijų pajėgų padalinys išsiuntė Ukrainos artilerijos sistemų operatoriams.

Šiai atakai panaudotas ginklas – M142 HIMARS, o vaizdą, kas vyksta ant žemės, užfiksavo nepilotuojamas orlaivis „Shark“, kuris buvo išsiųstas apžiūrėti taikinio ir patvirtinti atakos rezultatus.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8221

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

Ukrainos kompanijos „Ukrspecsystems“ gaminamas žvalgybinis dronas „Shark“ kartu su sistemomis HIMARS tapo nuolatiniu Ukrainos fronto reginiu. Dronas įrodė savo naudingumą daugelyje misijų ir buvo pripažintas pakankamai patikimu, kad galėtų palaikyti vieną svarbiausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinių vienetų.

Pavyzdžiui, 2024 metų vasario pabaigoje sistema HIMARS smogė Rusijos okupuotai teritorijai pietų Ukrainoje, kurią Rusijos ginkluotosios pajėgos naudojo kaip karinį poligoną. Nustatyti koordinates padėjo „Shark“. Nuo jo apsisaugoti okupantams nepadėjo net elektroninio karo ir oro gynybos sistemos.

 

 

„Shark“ drono kūrėja, Ukrainos bendrovė „Ukrspecsystems“, anksčiau pabrėžė, kaip svarbu nuolat tobulinti savo dronus, kad jie neatsiliktų nuo nuolat kintančių sąlygų mūšio lauke ir, kad „Shark“ būtų atsparus bet kokiems trukdžiams.

Tai labai gerai iliustruoja faktą, kad naujausios kartos dronai dar neprarado savo aktualumo ir vaidmens mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(2)
(111)

Komentarai ()