Padėjo rytiniai kaimynai... Rusijos armija „beveik visiškai atkurta“  ()

Baltieji rūmai mano, kad Pekinas padėjo Maskvai išgyventi ekonomines ir karines pastarųjų dvejų metų nesėkmes. O JAV prezidentas Joe Bidenas išreiškė susirūpinimą dėl Kinijos paramos Rusijos karo pramonei.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=767295698916844&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialus JAV valstybės departamento atstovas Kurtas Campbellas balandžio 3 dieną pareiškė, kad Rusija beveik visiškai atkūrė savo ginkluotąsias pajėgas po didžiulių nuostolių per invaziją į Ukrainą. Šis pareiškimas sukėlė nerimą, nes prieštarauja Pentagono ir JAV sąjungininkų Europoje nuomonei, rašo „Defense News“.

Stebėtojai pastebėjo, kad JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas paskelbė, kad Rusija Ukrainos kare prarado apie 315 000 karių. Nepaisant to, Rusijos kariai kai kuriose fronto srityse pradėjo puolimą po to, kai Ukrainos sąjungininkai nutraukė karinę pagalbą. Tačiau, pasak Pentagono, net šios vietinės sėkmės okupantams kainavo brangiai.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11168 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

2024 metų pradžioje Lietuvos nacionalinio saugumo komitetas įvertino Rusijos armijos būklę. Pareigūnų teigimu, prireiks 5–7 metų, kol Rusija atgaus jėgas visapusiškam karui. Maskva per dvejus metus smarkiai padidino karines išlaidas „gynybai“: iki 6 % BVP 2024 metais.

Kurtas Campbellas mano, kad dalinę sėkmę atkuriant Rusijos armiją lėmė Kinijos, taip pat Šiaurės Korėjos ir Irano parama. Kitas aukštas Baltųjų rūmų pareigūnas pridūrė, kad Pekinas padėjo savo partnerei įveikti pastarųjų dvejų metų ekonomines ir karines nesėkmes.

Joe Bideno ir Xi Jinpingo pokalbis

 

JAV prezidentas Joe Bidenas palietė šią problemą balandžio 2 dieną pokalbyje su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu. Vašingtonui kelia nerimą Pekino žingsniai remiant Rusijos karo pramonę.

„Šiandien turėjau atvirą pokalbį su Kinijos Liaudies Respublikos prezidentu Xi Jinpingu daugeliu klausimų, įskaitant bendradarbiavimo ir nesutarimų sritis... Išreiškiau susirūpinimą dėl Kinijos paramos Rusijos karo pramonei“, – rašė Bidenas.

Stebėtojai pažymėjo, kad nepaisant stipraus rusų spaudimo, Ukrainos kariuomenė vis dar tikisi didžiulės JAV ir jos partnerių pagalbos. To nepadarius, Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kaip ir anksčiau, turės racionuoti amuniciją ir taupyti oro gynybos įrangą visoje šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(9)
(-6)

Komentarai ()