Pasenusi. Atskleista visa tiesa apie Vakarų techniką. Kas vyksta (Video)  ()

Šarvuočiai yra naudingi Ukrainos gynėjams.


Prancūzų VAB šarvuotis
Prancūzų VAB šarvuotis
© Richard W. Jones Jr., U.S. Army (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:French_VAB_in_Afghanistan.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo ekspertas Oleksandras Kovalenko įvertino prancūzų VAB šarvuočius. Jo nuomone, jie, nepaisant savo amžiaus ir pastebimų silpnybių, yra reikšmingas savo šalį ginančios kariuomenės pastiprinimas ir daugeliu elementų pranašesni už posovietinę panašios kategorijos techniką.

VAB (Véhicule de l'Avant Blindé) šarvuočiai į frontą pradėjo atvykti netrukus po karo pradžios. Buvo pranešimų ir įrašų, rodančių, kad tai yra transporteriai, gelbstintys Ukrainos karių gyvybes, be kita ko, nuo šaulių ginklų ugnies ir minų. Šių metų kovo mėn. Prancūzijos gynybos ministras Sebastienas Lecornu pranešė, kad į Ukrainą planuojama atgabenti kelis šimtus šarvuotų transporterių.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5048 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Oleksandras Kovalenko primena, kad šie šarvuočiai laikomi pasenusiais, nes pradėti gaminti praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Nepaisant to, jie yra naudingi Ukrainos gynėjams, o jų funkcionalumą galima palyginti su sovietiniais BRDM-2, kurie taip pat naudojami fronte abiejose konflikto pusėse.

„VAB yra prastesnis už BRDM-2 tik ugnies galia, o būtent 12,7 mm „Browning“ yra prieš 14,5 mm KPWT. Tačiau „Browning“ tikslumas ir efektyvumas yra daug didesni“, – savo „Telegram“ kanale rašė Ukrainos ekspertas.

 

 

Oleksandras Kovalenko mano, kad kiti VAB parametrai yra geresni nei BRDM-2 atveju. Tai pastebimai galingesnis variklis (255 AG prieš 140 AG), didesnis nuvažiuojamas atstumas su vienu degalų papildymu (1000 km prieš 750 km), taip pat amfibijos galimybės (VAB gali efektyviau kirsti vandens zonas).

Verta paaiškinti, kad VAB ginkluotė – 12,7 mm arba 7,62 mm kulkosvaidis, tačiau kai kuriuose padaliniuose prancūzai ant nuotoliniu būdu valdomų bokštelių montuodavo didesnius 25 mm pabūklus ir net prieštankinius valdomus raketų paleidimo įrenginius.

Kartais taip pat nuspręsdavo šarvuotį sustiprinti papildomais keraminiais šarvais. Šis sprendimas padidino ekipažo apsaugos nuo priešo ugnies laipsnį iki STANAG 4569 standarto IV lygio, kita vertus, padidino transporto priemonės svorį ir atėmė amfibijos galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)

Komentarai ()