„Nenorėjau gadinti NATO gimtadienio vakarėlio, bet...“ Alternatyva įstojimui. Ką NATO planuoja Ukrainai  ()

JAV ir Vokietija nepritaria derybų su Ukraina dėl narystės NATO pradžiai. Vietoje to Kyjivui bus pasiūlyti konkretūs įsipareigojimai, kuriuos Aljansas galės vykdyti.


NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas Aljanso 75-mečio proga
NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas Aljanso 75-mečio proga
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=769248682054879&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol Ukrainoje vyksta didžiausias sausumos karas nuo Antrojo pasaulinio karo, Kyjivas negaus kvietimo į NATO. Tačiau Aljansas nori parodyti palaikymą ilgalaikėje perspektyvoje. Apie tai praneša „The New York Times“.

Šią vasarą NATO šalys susirinks Vašingtone. Paskutinis dalykas, kurį Vakarų šalys nori pamatyti Aljanse, yra atgaivinta Rusijos armija, žygiuojanti per Ukrainą. Pati Ukraina nori gauti oficialų kvietimą į NATO, tačiau Aljanso pareigūnai sutinka, kad liepos mėnesį Vašingtone tai neįvyks. NATO nenori stoti į didžiausią sausumos karą Europoje nuo 1945 m.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4334

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Todėl NATO ieško aukso vidurio, kaip priartėti prie narystės, parodyti ilgalaikę paramą Ukrainai, sako generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Tačiau diplomatai teigia, kad kol kas nežinoma, kas tai galėtų būti. JAV ir Vokietija vis dar nepritaria derybų su Ukraina dėl narystės NATO pradžiai. Vietoj to, siūlomi konkretūs įsipareigojimai Ukrainai, kuriuos gali įvykdyti NATO. Konkrečių sąlygų Ukrainai įstoti į NATO vis dar nėra, šis darbas nepažengė į priekį.

Tačiau visa ši diskusija gali pasikeisti, jei JAV nepatvirtins 60 mlrd. dolerių pagalbos paketo.

„Tada kyla tikrasis klausimas: „Kaip užtikrinti, kad Rusija nelaimėtų?“, – sako buvęs JAV ambasadorius prie NATO Ivo H. Daalderis.

 

Šiuo metu Ukrainai trūksta ginklų, ypač oro gynybos įrangos. Vien kovą Rusijos Federacija virš Ukrainos paleido 94 balistines raketas.

„Nenorėjau gadinti NATO gimtadienio vakarėlio (NATO 75 metų jubiliejaus), bet jaučiuosi priverstas ukrainiečių vardu pasakyti labai blaivią žinią apie Rusijos oro atakų prieš mano šalį padėtį, mūsų energetikos sistemos, mūsų ekonomikos sunaikinimą, civilių žudynes“, – sako Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()