Siena uždaroma visiems laikams. Prisikariavo. Pradedama visiška Rusijos izoliacija  ()

Šalis neribotam laikui uždaro sieną su Rusija.


Suomijos – Rusijos pasienio punktas
Suomijos – Rusijos pasienio punktas
© EuroNews (Stop kadras) | https://www.euronews.com/video/2023/12/12/finland-to-temporarily-reopen-two-border-crossings-with-russia

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomija neribotam laikui pratęsė sienos su Rusija uždarymą ir įtraukė uostus į kelionių draudimo sąrašą, reaguodama į Maskvos taktiką migraciją pasitelkti kaip ginklą, nukreipiant nelegalius migrantus prie Suomijos sienos, praneša „Euromaidan Press“.

Suomija, kuri neseniai įstojo į NATO, praėjusių metų pabaigoje uždarė 13 sausumos pasienio su Rusija punktų po to, kai padaugėjo migrantų, kertančių sieną iš kaimyninės šalies. Suomijos vyriausybė apkaltino Maskvą, kad ji, atsakydama į Suomijos įstojimą į NATO, sąmoningai nukreipia nelegalius migrantus prie savo rytinės sienos, siekdama pasėti nestabilumą – ši taktika dažnai vadinama „migracija kaip ginklas“. Rusija šiuos kaltinimus paneigė.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8500 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vasario mėnesį Suomija paskelbė, kad sienos uždarymas bus pratęstas iki balandžio 14 d., tačiau Suomijos vidaus reikalų ministrė Mari Rantanen pareiškė, kad pastaraisiais mėnesiais Helsinkis nepastebėjo jokių reikšmingų situacijos pokyčių.

Suomijos valdžios institucijos šią situaciją vertina kaip ilgalaikę. Šį pavasarį nepastebėjome nieko, kas leistų daryti išvadą, kad padėtis reikšmingai pasikeitė“, – sakė M. Rantanen, praneša „Sky News“.

 

Praėjusiais metais Suomija papiktino Rusiją, nes, atsakydama į Maskvos invaziją į Ukrainą, įstojo į NATO, atsisakė ilgalaikio karinio neutralumo ir taip pat pasirašė gynybos paktą su JAV. Nepaisant sienos uždarymo, kai kurie prieglobsčio prašytojai ir toliau atvyksta iš Rusijos, o vyriausybė tikisi, kad atėjus pavasariui ir atšilus orams jų skaičius gerokai padidės.

Netoli Suomijos sienos Rusijos pusėje yra šimtai ir galbūt tūkstančiai žmonių, kurie gali būti panaudoti prieš Suomiją“, – sakė M. Rantanen „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(3)
(156)

Komentarai ()