Kaip „juodoji skylė“ danguje. Pasirodė neįtikėtini naikintuvai. Kas vyksta  ()

JAV užbaigti elektroninės karybos sistemos AN/ALQ-250 EPAWSS, skirtos F-15E ir F-15EX naikintuvams, bandymai. Ši sistema suteiks naikintuvams naujų galimybių mūšio lauke.


F-15EX
F-15EX
© https://commons.wikimedia.org/wiki/File:An_F-15EX_Eagle_II_assigned_to_the_40th_Flight_Test_Squadron,_96th_Test_Wing,_out_of_Eglin_Air_Force_Base,_Fla.,_conducts_aerial_refueling_operations_above_Nort

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„McDonnell Douglas F-15 Eagle“ toli gražu nėra naujas naikintuvas. Pirmam skrydžiui šis dvimotoris gražuolis pakilo dar 1972 metais. Tiesa, jo pagrindu sukurtas „McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle“ yra kiek jaunesnis – jis pirmą kartą nuo asfalto atsiplėšė 1986 metais ir po poros metų pradėjo tarnybą. Šis lėktuvas buvo tobulinamas ir toliau, kol buvo sukurtas „Boeing F-15EX Eagle II“, kuris tarnybą pradėjo tik 2021 metais. F-15E ir F-15EX tebėra gaminami.

F-15 platforma galbūt ir atrodo sena, bet F-15E ir F-15EX yra modernūs lėktuvai. Nepamirškite, kad F-16 nėra jaunesnis. Jie atlieka pačias įvairiausias užduotis, efektyviai atakuoja ore, vandenyje ir ant žemės esančius taikinius. F-15 yra iš tų laikų, kai STEALTH technologijų nebuvo, todėl F-15E ir F-15EX yra lengvai pastebimi radarais. Bet nauja sistema AN/ALQ-250 EPAWSS gali išspręsti šią problemą.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5456 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

AN/ALQ-250 EPAWSS sistemą gamina „BAE Systems“. Ši technologija suteiks F-15E ir F-15EX galimybių, kurios yra panašios į penktos kartos naikintuvų, tokių kaip „F-35 Lightning II“ ir „F-22 Raptor“, gebėjimus reaguoti į priešo radarą. AN/ALQ-250 EPAWSS („Eagle Passive/Active Warning and Survivability System“) yra elektroninės karybos sistema, padedanti tiek puolant, tiek ginantis. Jos dėka naikintuvas gali trikdyti priešo radarų veikimą. F-15E ir F-15EX su EPAWSS bus sunkiau sekami, į juos bus sunkiau nusitaikyti elektroninėmis priemonėmis. Be to, šie naikintuvai galės priešo radarams pasiūlyti klaidingų duomenų, taip tarsi piešdami neegzistuojančius taikinius priešo radarų ekranuose.

 

Primityviai kalbant, radaras siunčia radijo signalą ir klausosi jo atspindžių. Tokie lėktuvai kaip F-35 ir F-22 vien dėl savo formos nesukuria stiprių atspindžių, kuriuos radarai matytų ir suprastų. AN/ALQ-250 EPAWSS pajaus, kai lėktuvą stebi radaras ir pateiks atsaką. Jei naikintuvą užfiksuos kokia nors ginkluotės sistema, EPAWSS informuos pilotą ir suteiks galimybę ją apgauti arba leis orlaiviui iššauti šiluminius spąstus – žiežirbas, kurios vilioja raketas su infraraudonųjų spindulių galvutėmis.

 

AN/ALQ-250 EPAWSS yra daug daugiau nei galima trumpai apibūdinti. Iš esmės, tai yra didžiulė integruota sistema, kuri gerina naikintuvo išgyvenamumą sudėtingomis sąlygomis (ten, kur priešas yra aktyvus ir tikisi atakų iš oro) ir suteikia pilotui plačią informaciją apie aplinkinę mūšio lauko situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: