„Košmaras gali tapti realybe.“ Galinga žinia iš Ukrainos. 3 000 km. Rusai nebeturės kur slėptis  ()

Rusijos košmaras gali išsipildyti.


Ukrainietiškasis „Sokil-300“ gali nuskristi iki 3300 km
Ukrainietiškasis „Sokil-300“ gali nuskristi iki 3300 km
© raging545 (Atvira licencija) | https://twitter.com/raging545/status/1775436359613751517

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be Rusijos vyriausybės teikiamų išteklių, Rusijos karinės pramonės komplekso įmonės turi didžiulį pranašumą – atstumą. Įsikūrusios už tūkstančių kilometrų nuo Vakarų sienų, „pasislėpusios“ gerokai už Uralo, Rusijos karinės gamybos įmonės po 2022 m. vasario 24 d. veikia sklandžiai, o dabar gamina net „trimis pamainomis“.

Ukraina neturėjo galimybių smogti į taikinius tokiu atstumu. Tačiau atrodo, kad padėtis keičiasi, košmaras gali tapti realybe, praneša „Defense Romania“.

Signalas buvo duotas praėjusią savaitę, kai į gamyklą, kurioje buvo gaminami bepiločiai orlaiviai „Shahed“, pataikė dronu paverstas pramoginis lėktuvas. „Shahed“ gamykla Jelabugoje – Tatarstane yra daugiau nei už 1 000 km nuo Ukrainos sienos, o orlaivis kelias valandas skrido virš Rusijos teritorijos ir nebuvo perimtas priešlėktuvinių sistemų.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4342

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Būtinybė moko, atrodo, toks yra Ukrainos bepiločių orlaivių programos šūkis. „Dronų armija“ yra geras išradingumo pavyzdys. Neturėdamas galingų tolimojo nuotolio raketų, Kyjivas pasuko dronų gamybos keliu, kai kurie iš jų gali nuskrieti labai didelius atstumus.

Jau šiais metais Ukraina galės naudoti dronus, kurių veikimo nuotolis siekia iki 2 000 km ir daugiau. Jie užpildys vidutinio ir ilgo nuotolio raketų trūkumą, praneša „Bild“.

„Raketos – praeities dalykas. Dronai yra ateitis“, – sakė Vokietijos leidinio šaltinis.

 

Be to, Kyjivo konstruktorių biuras „Luch“ sukūrė droną „Sokil-300“. Modifikavus šį droną, kuriame įrengtas ukrainietiškas AP-450T2 variklis, „Sokil-300“ gali nuskristi iki 3300 km, rašo Bulgarijos kariuomenė.

 

Staiga Rusijos karinės bazės ar gamyklos nebėra tokios apsaugotos atstumo faktoriaus. Jei naujoji ukrainiečių įranga veiks, rusai bus priversti imtis veiksmų: arba perkelti įrenginius toliau (o tai pareikalaus didžiulių logistinių išlaidų), arba įvesti naujas priešlėktuvinės gynybos priemones, kas neabejotinai susilpnins rusų pajėgas Ukrainos fronte.

Žurnalistų skaičiavimais, „Sokil-300“ galės atakuoti taikinius, pavyzdžiui, Murmansko srityje. Ten yra apie 80 karinių bazių. Tarp jų yra ir Olenijos aerodromas, kuriame įsikūrę strateginiai bombonešiai, bombarduojantys Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(1)
(107)

Komentarai ()