Stebėtini panašumai. Iranas mokosi iš Rusijos?  ()

Iranas atakavo Izraelį savo dronais „Shahed-136“, kuriuos suteikė ir Rusijai. Iš tikrųjų, tai Rusija pirmoji panaudojo tokius dronus kovoje prieš Ukrainą.


Izraelio naikintuvas kyla atremti Irano dronų ir raketų atakos.
Izraelio naikintuvas kyla atremti Irano dronų ir raketų atakos.
© IDF Spokesperson's Unit (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:F-15I_vs_Iranian_strikes_on_Israel_01.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-14 Stebėtini panašumai. Iranas mokosi iš Rusijos?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano surengta Izraelio ataka yra panaši į tas, kurias Rusija rengė prieš Ukrainą, bandydama nustatyti geriausią būdą prasiveržti pro vakarietiškas oro gynybos sistemas, rašo JAV Karo studijų institutas (ISW). Panašu, kad Iranas nemažai išmoko iš Rusijos.

Dronų ir raketų derinys, nukreiptas prieš Izraelį, bvo skirtas supainioti ir eliminuoti Izraelio oro gynybą. Dėl to raketos kilo ir iš Libano ir Jemeno. Analitikai mano, kad tokie Irano metodai atkartoja Rusijos eksperimentus su balistinių ir sparnuotųjų raketų ir dronų deriniais.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4274 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

ISW pažymėjo, kad Iranas taip pat pasimokė ir iš hučių išpuolių prieš laivus prie Jemeno, nes jie irgi naudojo iranietiškų dronų ir raketų derinius prieš JAV oro gynybos sistemas. Panašu, kad rusai, iraniečiai ir hučiai mokosi vieni iš kitų. Jie vykdo eksperimentus ir perduoda duomenis apie tai, kas veikia, o kas – neveikia.

ISW teigia, kad aplink iranietiškus savižudžius dronus susiformavusi partnerystė gali būti pavojinga. Tokių ryšių stiprinimas padės Iranui, Rusijai, Šiaurės Korėjai ir Kinijai pagerinti tokių sistemų naudojimo efektyvumą. Šios šalys mokosi viena iš kitos, kad „Shahed“ dronai būtų vis taiklesni, vis lengviau apeitų vakarietiškas oro gynybos sistemas. Galbūt šįkart ataka prieš Izraelį ir nebuvo sėkminga, bet ji suteikė nemažai informacijos apie gynybos būdus. Ja naudosis ne tik Iranas, bet ir Rusija, Šiaurės Korėja ir kitos šalys, kurios palaiko ryšius su Iranu.

(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()