Paralyžiuota armija. 100 km už fronto linijos „pataikyta į pačią vadavietę“. Smogė naikintuvai  ()

Pilotai pataikė į labai vertingą taikinį.


Ukraina smogė Rusijos centrinės pajėgų grupės valdymo punktui
Ukraina smogė Rusijos centrinės pajėgų grupės valdymo punktui
© Ronnie Macdonald (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sukhoi_Su-27_P_(36228197955).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai smogė Rusijos centrinės pajėgų grupės, dislokuotos Luhansko mieste, esančiame už 100-110 km nuo fronto linijos, valdymo punktui.

Informaciją paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos centras (SKC).

Šeštadienio popietę okupuotame Ukrainos Luhansko mieste po ukrainiečių raketų atakos įvyko keli sprogimai. Pirminiais vietos šaltinių duomenimis, buvo smogta „Mašinų gamybos gamyklai 100“, kurioje Rusijos pajėgos remontuoja įrangą ir dislokuoja kariškius, o vėliau vakare SKC pranešė, kad taikinys, į kurį buvo smogta, yra pats Centrinės pajėgų grupės vadavietės postas.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2793 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Ukrainos karinės oro pajėgos iš dalies patvirtino šią informaciją sekmadienio rytą, kai paskelbė apie sėkmingą smūgį Luhansko srityje į priešo taikinį, tačiau nepatikslino, kokio pobūdžio taikinys buvo.

„Dėkojame karinių oro pajėgų lakūnams už sėkmingą ir, svarbiausia, efektyvų smūgį priešo taikiniui Luhansko srityje 2024 m. balandžio 13 d. Ukrainos pilotai puikiai atliko savo darbą ir grįžo į bazę“, – teigė Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybė.

Jei pasitvirtins, kad buvo pataikyta į Centrinės pajėgų grupės vadavietę, tai bus labai svarbus taikinys, prilygstantis Rusijos Juodosios jūros laivyno štabui Sevastopolyje, kurį ukrainiečiai ne kartą atakavo raketomis. Dėl pakartotinių atakų laivyno vadovybė buvo dezorganizuota, o laivų daliniai ir kitos pavaldžios struktūros patyrė nuostolių dėl vėlesnių ukrainiečių raketų atakų.

 

Rusijos centrinė pajėgų grupė – operatyvinė-strateginė, veikia dviem pagrindinėmis puolimo kryptimis – Torecko (į šiaurės vakarus nuo Horlivkos) ir Pokrovsko (į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos), teigia ukrainiečių karo analitikas Kostiantynas Mašovecas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(451)
(17)
(434)

Komentarai ()

Susijusios žymos: