„Trečias pasaulinis karas jau prasidėjo, bet Vakarai atsisako tuo tikėti“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-04-16 21:33
Ne visiems akivaizdu.
donatasv 2024-04-17 01:15
Kai nukelsi ranką nuo krištolinio rutulio galbūt matysi ir kitą medalio pusę. Paanalizuokime situaciją. Visų pirma, kad galėtume visa tai vadinti 3 pasauliniu karu trūksta tik viso pasaulio, kad įsitrauktų. Rusija kuri turėjo "2 pasaulio armiją" suklupo ties kijevu. Bet iš savo klaidų pasimokė ir iškėlė karinę pramonę į aukštumas, ir nieko, absoliučiai nieko. Frontas kaip stovėjo vietoje taip ir toliau stovi. Izraelis karauja net ne su kita valstybe. Kaimynai bando kažką vaizduot bet vėl gi nepajėgūs sukelt 3 pasaulino. Kai į karą tiesiogiai įsitrauks kinija kuri turi tikrąjį potencialą sukelt 3 pasaulinį tada bus galima pradė diskutuoti ar tai 3 pasaulinis ar vis dar atskiri vietiniai konfliktai. Priklausys kiek visa tai plėsis.
Benediktas 2024-04-17 07:07
Straipsnyje viskas paaiškinta, kodėl pasaulinis. Ukrainą remia viena dalis pasaulio, Rusiją - kita. Ir dar šis karas karštaja faze bando išsiplėsti Artimuosiuose rytuose. Karštoji fazė gali dar labiau įsilepsnot vėliau.
immortallt 2024-04-17 07:45
Maskolių niekas neremia. Maskoliams pardavinėja. Anot tavęs ir karas Sirijoje buvo pasaulinis. Ten net trys pusės kariavo, kur vakarų pasaulis remia vienus, maskoliai kitus, o musulmonų pasaulis trečius. Ir ten realiai remia. Pasaulinis karas, bet vakaruose net dabar nėra karinės technikos gamyba paleista pilnu tempu. Tikrai pasaulinis karas
Benediktas 2024-04-17 08:23
Čia vakarų neadekvatumas situacijai. Paleidinės kaip visada, kaip ir per II p. k. kai vokiečiai jau įsibėgėjo.
Magnus 2024-04-17 10:00
Kliedesiai. Labai vaikišką pasaulėžiūrą turi jei taip mąstai.. Per Covidą visi "teisingieji" tik gyrė kiniją ir kopijavo jos modelius. Visi vakarų "teisingieji" mėgsta diktatūrą ir ją praktikuoja, prisidengdami demokratija.
immortallt 2024-04-17 10:07
Magnus, ar žinai, kas yra diktatūra? Nes akivaizdu, kad ne. Sakai kopijavo vakarai Kiniją? Nė iš tolo. Kinijoje fiziškai durys būdavo užrakinamos iš išorės. Pažeidus ar įtariant, kad gali pažeidinėti karantiną, išveždavo ir uždarydavo tave karinėje stovykloje į izoliatorių. Benediktas, nu tai tada pasaulinis karas nebuvo sustojęs nuo II pasaulinio karo laikų. Tai Afganistanas, tai Vietnamas, tai Sirija - vis kažkur pasaulio pagrindinės priešpriešinės jėgos tiekdavo tiesiogiai ar netiesiogiai ginklus. Vienur parduodavo, kitur dovanodavo. Ukrainai vakarai didžiąją dalį ginklų ir net finansavimą biudžetui duoda vakarai. Maskoliams už dyką niekas nieko neduoda. Net ką pirko iš maskolių kažkada, parduoda atgal su ženkliai didesne kaina. Čia pelnymasis vyksta maskolių sąskaita, o ne jų palaikymas. Net civilines prekes tiekia padidinta kaina, nes tiesioginės konkurencijos iš vakarų reikšmingai sumažėjo.
Dannas3 2024-04-17 10:08
Kur dar buvo kopijuojama kinijos zero covid case tokiu lygiu kaip jie dare? Bet aisku supaprastint demomokratija pries diktatura yra per daug netikslu.
Magnus 2024-04-17 10:35
Immortallt, Dannas, Kopijavo ir spaudė iki maximumo iki kokio buvo įmanoma tai padaryti nesukeliant pilietinio karo valstybėse kuriose dauguma žmonių užaugo sąlyginai laisvoje visuomenėje bei turi supratimą kas yra laisvė bei demokratija. Toje pačioje Australijoje dėjo baudas kaip reikiant ir vežė į "koncentracijos" stovyklas. Nekalbant jau apie Kanadą ir neteisėtai atimtus pinigus ir tt. Kad įgyvendindum pilnai Kinijos planus, reikia turėti daug paklusnių bei išsigandusių policininkų kurie be skrupulų temptų žmones už plaukų į automobilius. Žinoma matėme, kad tikrai nemažai tokių buvo, bet nepakako. Plius vakarų valstybėse buvo perdaug žmonių kurie turi savo verslus, bei sukauptą kapitalą jog galėtų priešintis priespaudai bei kovoti už laisvę. Tačiau daug maž visi "ne verslūs" bei priklausomi nuo darbovietės ir mėnesinio atlyginimo pilnai pakluso - vieni sąmoningai pakluso su mintimi "nu ką aš čia pasišakosiu.." , o kiti nesąmoningai pakluso su mintimi "aš elgiuosi teisingai, saugau savo uošvenę, visi kiti kvailiai nesupranta koks pavojingas yra covidas".
Dannas3 2024-04-17 10:44
Is ilgos rasliavos galima trumpiau: tiesiog bb su pirstu sulyginai.
immortallt 2024-04-17 10:59
Demokratija ar Diktatūra neapibrėžia kas yra aukščiau, individas, šeima ar visuomenė. Gali būti autokratija, su plačiomis žmonių laisvėmis. O šiaip runkelių pilna, kurie nesupranta situacijos adekvatumo. Tokie vaikšto su atvira, antibiotikams atsparia tuberkuliozes forma, nes niekas jų laisvės nevaržys, dėję skersą ant kitų žmonių laisvių. Kaip ir de-railin'imas temos.
Benediktas 2024-04-17 11:26
Nelyginčiau mažų nebranduolinių valstybių su Rusija, kuri turi Kinijos, Irano, Š. Korėjos paramą. Ir mastas jau kitas.
Magnus 2024-04-17 11:39
immortallt 2024-04-17 12:03
Kai neskiriama anarchija nuo laisvės, tada ateina tokie pareiškimai kaip Magnus. Tai kad kažkoks žymus žmogus, pasakė "kažkokią" žymią frazę konkrečiam įvykiui, nereiškia, kad jinai tinkama visada ir visur. Nes iš esmės tai reikštų, kad jei noriu tave nužudyti, prieš tai išprievartavęs tavo šeimos moteriškosios lyties atstoves priešais tave - viskas ore, taip ir turiu daryti, nes gi taip ginu savo laisvę. Hyperbolizuoju. Benediktas, vartaisi. Maskoliams niekas nedovanoja ginklų, neskiria finansavimo, neprisiima antrinių sankcijų. Tiesiog nepalaiko Ukrainos ir daro biznį, kol pelninga. Tai koks čia pasaulinis karas, jei tik atsiradus finansiniams nepatogumams "sąjungininkų" nė kvapo nelieka?
Benediktas 2024-04-17 12:11
Nebūčiau toks optimistas
Magnus 2024-04-17 12:51
Neišsimiegojai šiandien ar kaip? Šita frazė niekada nebuvo tinkamesnė nei per covidą. Greičiausiai geresnės galimybės ją panaudoti nebuvo, bent jau vakarų pasaulyje, nuo II pasaulinio karo. Aš turiu laisvę save ginti ir jei koks visuomenės degradas pabandytų padaryti ką tu čia parašei atsidurtų po žeme labai greitai. Tu nesugebi atskirti rizikų kurias gauni atėjęs į šį pasaulį (bei netgi kuriuos žmonės patys laisva valia prisiiema e.g. kalnų dviračiai,nardymas, kovų menai) su tyčinėmis individo (psichinio ligonio?) sukeltomis rizikomis. Taip, kad nesiruošiu sulaukti dienos kai tu suprasi tokias citatas kaip Benjamino Franklino. Tau tiesiog pasisekė, jog gimei Lietuvoje ir turi teises kurias dabar turi, nes jei būtų tavo valia seniai būtum pasiekęs ir perlipęs kinijos pasiekimus.
Hmz 2024-04-18 02:11
O šita demagogija į žmonių kalbą verčiama taip: "Tu tipo čia pats protingiausias, ane?" Beje, žmonės rūko irgi šimtmečiais. Tikiuosi, tu nesi toks įžūlus, kad įsivaizduotum esąs protingesnis ir kasdien surūkai bent pusę pakelio?
immortallt 2024-04-18 08:35
O turi laisvę sukelti pavojų kito žmogaus gyvybei? Tai kitaip sakant, tu kovotum už mano laisvę, man kilus norui pašaudyti į tave. Nes tai tas pats poveikis, tik labiau brutalus, pasireiškiantis greičiau.
Magnus 2024-04-18 09:40
Kaip ir minėjau. Nesitikiu tokios dienos sulaukti kai jūs teisinguoliai suprasit. Galima ir moterims abortą daryti "į kairę ir į dešinę" kas met. Nes juk būna apsigimimu bei išprievartavimų. "O kąąąąą giiii TU daryyytum?"
Hmz 2024-04-18 10:13
O į konkretų klausimą atsakysi?