„Trečias pasaulinis karas jau prasidėjo, bet Vakarai atsisako tuo tikėti“  (30)

Ukrainoje prasidėjo demokratijos kova su autokratija.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=775010664812014&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karas Ukrainoje yra Trečiojo pasaulinio karo prieš autoritarines valstybes dalis. Tai Rusija ir jos sąjungininkės – Kinija, Iranas ir Šiaurės Korėja. Demokratija stoja prieš diktatūrą. 

Taip teigiama „The Telegraph“ straipsnyje.

„Demokratijų problema yra ta, kad tik autoritariniai režimai elgiasi taip, lyg vyktų pasaulinis karas. Kol tai tęsis, Ukraina bus nepalankioje padėtyje. O jei viskas pasikeis, Rusija gali patirti greitą ir ilgalaikį pralaimėjimą, kuris gali duoti kitiems autokratams pamoką.

Turtingų ir laisvų šalių žmonėms gali būti guodžiantis dalykas galvoti apie karą Ukrainoje kaip apie regioninį karą, bet taip nėra“, – rašo autorius Davidas Axas.

[Vokietija!] Tik 34€ ištraukiama sodo žarnos ritė su reguliuojamu 7 funkcijų purkštuvo antgaliu. Paskutiniai vienetai
4341 5

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gera kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Jis pabrėžia, jog nuo pat pirmųjų karo dienų 2022-ųjų pradžioje, Vakarai greitai susivienijo, kad aprūpintų Ukraina žvalgybos duomenimis, ginklais ir pinigais, kurių jai reikėjo. Tačiau Rusija vėliau sutelkė savo sąjungininkus. Pirmasis Iranas, 2022 m. rudenį tiekęs Rusijai dronus „Shahed“.

Antroji Rusijos Federacijos sąjungininkė yra Šiaurės Korėja. Ji suaktyvėjo praėjusių metų pabaigoje, kad išspręstų vieną didžiausių Rusijos problemų – artilerijos sviedinių trūkumą. Rusijos baterijos pirmosiomis karo savaitėmis per dieną iššaudavo dešimtis tūkstančių sviedinių. Iki 2023 m. vidurio Ukrainos pajėgos iš tikrųjų turėjo ugnies pranašumą prieš Rusijos pajėgas – ir dėl vienos paprastos priežasties. Tačiau 2024 m. sausio mėn. tai pasikeitė. Maskva sudarė susitarimą su Pchenjanu iškeisdama rusišką maistą į milijonus Šiaurės Korėjos sviedinių.

 

Tuo tarpu Kinija ėmėsi nuo užsienio sankcijų nukentėjusios Rusijos ginklų pramonės atstatymo, apėmusio mikroelektronikos ir tiksliųjų įrankių gamyklas. Straipsnio autoriai pabrėžia mikroelektronikos rūšį, reikalingą bepiločių orlaivių ir raketų gamybai, bei įrankių, reikalingų naujiems haubicų vamzdžiams gaminti, tipą.

„Jei per Antrąjį pasaulinį karą Jungtinės Valstijos buvo Jungtinės Karalystės demokratijos arsenalas, tai šiandien Iranas, Šiaurės Korėja ir Kinija yra Rusijos autokratijos arsenalas“, – rašoma medžiagoje.

 

Pasak Davido Axo, Rusija negali laimėti Ukrainoje be sąjungininkų iš viso pasaulio – kaip ir Ukraina negali laimėti be savo sąjungininkų keliuose žemynuose. Taigi realios kovos vyksta Ukrainoje ir Rusijoje, Iranas taip pat dalyvauja prieš Izraelį tiek per tarpininkus, tiek tiesiogiai, tačiau „platesnis konfliktas yra pasaulinis, o statymai taip pat yra globalūs“.

Galingiausios pasaulio autokratijos karą Ukrainoje jau suvokia kaip pasaulinį karą. Jos remia RF, kad patvirtintų tokių šalių kaip Rusija galią pulti, užkariauti ir slopinti demokratijas kada ir kur tik nori. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai (30)