„Savos raketos, savi sraigtasparniai... ir tai dar ne viskas“  ()

Tik kelių mėnesių klausimas, kada Kyjivas galės pasigirti savo raketomis.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=775590734754007&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik kelių mėnesių klausimas, kada Kyjivas galės pasigirti savo raketomis, o ateityje net sraigtasparniais. Vadymas Ivčenko, Ukrainos parlamentaras, dalyvaujantis derybose su Amerikos ginklų pramonės atstovais, „Kyiv Post“ publikuotame tekste paaiškina, kaip tai įvyks.

2022 metų vasarį Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą. Nuo tada tapome ne tik viena didžiausių ginklų importuotojų pasaulyje. Vien 2023 m. mes tris kartus padidinome vidaus ginklų gamybą.

Svarbu suvokti, kad ginklų ir karinės įrangos tiekimas iš mūsų sąjungininkų nėra tik labdaros ar lojalumo aktai. Šios ginkluotės naudojimas – dažnai niekada anksčiau nebuvo išbandytas mūšio lauke – turi tiesioginės įtakos gynybos pramonės vystymuisi šalyse, iš kurių atkeliauja įranga.

Įmonės, kurių įranga buvo naudojama karinėse operacijose Ukrainoje, įgijo didelį pranašumą prieš konkurentus. Paprasčiau tariant: karas veikia kaip puiki reklama.

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 30€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
5310 4

Nuostabai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Du skirtingi modeliai

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Arba – jei gamintojai įranga sugedo – atvirkščiai. Galiausiai sėkmingiausios bus tos įmonės, kurios sugebės panaudoti šią patirtį ir galiausiai pagamins ginklus geriau ir greičiau nei jų konkurentai.

Daug norų, mažai pinigų

Ukrainos gynybos pramonei šiuo metu priklauso apie 500 įmonių, iš kurių tik 100 yra valstybinės. Likusi dalis yra privati ​​​​nuosavybė. Dauguma šių įmonių veiklą pradėjo tik prasidėjus plataus masto invazijai. Jiems pavyko pasiekti aukštą lygį per gana trumpą laiką.

Privačios Ukrainos įmonės gali gaminti nepilotuojamus orlaivius, antžemines robotines sistemas, antžeminius dronus ir įvairių rūšių amuniciją. Jų pagalba Ukrainos kariams fronto linijoje yra neįkainojama. Jie deda daug pastangų modernizuoti gynybos gamybą ir tuo pačiu stabilizuoti šalies ekonomiką.

 

Nepaisant to, žinome, kad negalime visko, ko reikia, laiku pristatyti į frontą. Tai taikoma ne tik transporto priemonėms, ginklams ir amunicijai, bet ir visų tipų įrangai, pvz., medicinos įrangai, batams, kojinėms, maisto daviniams.

Daugelis privačių įmonių turi perdirbimo pajėgumus, bet neturi lėšų. Labai norime paremti šalies įmones užsakymais – tai dažnai yra pigiau nei naudotis paslaugomis iš užsienio ir suteikia mums tiek socialinės, tiek ekonominės naudos. Šiuo metu mes tik pradedame savo kelionę su gynybos pramone ir turime ieškoti galimybių, kurios leistų mums nuolat gaminti gynybos medžiagas.

Amerikiečiai imasi veiksmų

Akivaizdus sprendimas – ieškoti užsienio partnerių ir investuotojų. Todėl šių metų kovo mėn į Kyjivą pakvietėme Amerikos ginklų pramonės atstovus iš tokių korporacijų kaip „Textron Systems“, „Bell Helicopter“ ir „Northrop Grumman“. Jie pateikė pasiūlymus organizuoti bendrą gamybą Ukrainoje pagal NATO standartus, įskaitant raketas ir didelio masto įrangą – pirmiausia sraigtasparnius. Šios įmonės taip pat parduos mums amunicijos atsargas, kurios šiuo metu yra laikomos jų sandėliuose užsienyje.

 

Norime, kad Ukraina taptų svarbia žaidėja pasaulinėje ginklų rinkoje. Vienas iš būdų yra gaminti prekes mūsų šalyje įmonėse, turinčiose amerikietišką technologiją ir patirtį. Amerikiečiai tikrai domisi mūsų gamybos ir gynybos pajėgumų plėtra. Papildomi šio bendradarbiavimo pranašumai bus netiesioginės pagalbos teikimas mūsų šaliai darbo vietų ir mokesčių forma.

Tai bus proveržio metai

Labai tikiuosi, kad pirmosios raketos – kad ir mažo kalibro – Ukrainoje bus pagamintos vėliausiai vasarą. Šiais metais pradėsime gaminti ir didesnio kalibro amuniciją (mažiausiai 155 mm).

 

Nuo šio bendradarbiavimo priklauso Ukrainos ateitis

Amerikiečių korporacijų atstovų vizitas pasirodė itin vaisingas. Optimistiškos prognozės dėl tolesnio bendradarbiavimo stiprinant Ukrainos nepriklausomybę tampa vis realesnės. O tai reiškia milijardus dolerių ginklų gamybai, naujų darbo vietų kūrimui ir mokesčiams, kurie padidins mūsų biudžetą. Esu įsitikinęs, kad savo ateitį galime kurti ant tokio tipo partnerysčių pagrindo. Kartu žengsime į naujas rinkas. Bus sąveika tarp Vakarų technologijų ir mūsų gamintojų kompetencijų bei Ukrainos karių kovinės patirties. Tai padės mums įsigyti daugiau gynybos įrangos ir įsilieti į konkurencinę gynybos pramonės aplinką.

Bendradarbiavimas su Vakarų gamintojais yra itin svarbus siekiant užtikrinti Ukrainos pergalę, taip pat garantuoti mūsų saugumą ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(4)
(89)

Komentarai ()