„Jis padvigubino.“ Prezidentas supyko. Prasidėjo labai keisti įvykiai  ()

Konfliktas su Vašingtonu.



© Zelenskyy President (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=pOHmbubprVo

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis savaitėmis Vašingtonas padidino spaudimą Ukrainai sustabdyti atakas prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas, rašo „The Washington Post“.

Kai JAV viceprezidentė Kamala Harris vasario mėnesį Miuncheno saugumo konferencijoje susitiko su Volodymyru Zelenskiu, ji paprašė Ukrainos prezidento susilaikyti nuo atakų prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas. Tokia taktika, pasak amerikiečių pareigūnų, lems pasaulinių energijos kainų augimą ir sukels agresyvesnius Rusijos atsakomuosius veiksmus Ukrainoje.

Šis prašymas suerzino Zelenskį ir jo padėjėjus. Tai teigė pareigūnai, susipažinę su šiuo klausimu, manantys, kad bepiločių orlaivių atakos į Rusijos energetikos objektams yra svarbūs alinančioje karinėje priešpriešoje su didesniu, geriau aprūpintu priešininku. Apie tai rašo „The Washington Post“, remdamasis savo šaltiniais.

[Vokietija!] Tik 29€ už kampinį šlifuoklį. Būtinas daiktas meistraujantiems. Ribotas kiekis
5000 1

Puiki kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Gera kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Zelenskis atmetė prašymą, nes nėra įsitikinęs, ar jis atspindi bendrą Bideno administracijos poziciją, sakė šie žmonės.

Pastarosiomis savaitėmis Vašingtonas sustiprino įspėjimus Kyjivui, įskaitant nacionalinio saugumo patarėjo Jake'o Sullivano vizitą Ukrainos sostinėje kovo mėnesį ir pokalbius su kitais aukštais JAV kariuomenės ir žvalgybos pareigūnais. Tačiau Ukraina, užuot klausiusi JAV prašymų, padvigubino savo pastangas. Išpuoliai padidino įtampą įtemptuose santykiuose.

lgalaikiai Ukrainos smūgiai, kurie nuo sausio smogė daugiau nei tuzinui naftos perdirbimo gamyklų ir išmušė mažiausiai 10 % Rusijos naftos perdirbimo gamyklų pajėgumų, vyksta tuo metu, kai prezidentas Bidenas stiprina savo rinkimų kampaniją, o pasaulinės naftos kainos pasiekė aukščiausią rodiklį per šešis mėnesius.

 

Ukrainos strategijos gynėjai kaltina Baltuosius rūmus, kad jie vidaus politiką iškelia aukščiau už Kyjivo karinius tikslus.

Pareigūnų teigimu, tiekimo į pasaulio energijos rinkas palaikymas siekiant sumažinti infliaciją yra administracijos prioritetas. Tačiau tai taip pat svarbu toliau remiant karines Europos pastangas  Ukrainai. „Dėl didėjančių energijos kainų susilpnėja Europos parama, teikiant pagalbą Ukrainai“, – sakė aukšto rango JAV pareigūnas.

Abejotina ir Ukrainos atakų karinė nauda, ​​teigia JAV pareigūnai. „Ukrainai pelningiau pulti taktinius ir operatyvinius taikinius, kurie gali tiesiogiai paveikti karo veiksmų eigą“, – sakė Pentagono vadovas Lloydas Austinas.

JAV karo planuotojai nerimauja, kad smūgiai mažai sumažina Maskvos kovinius pajėgumus ir skatina masines Rusijos kontratakas Ukrainos elektros tinklams, kurie Kyjivui daro daug daugiau žalos, nei atakos prieš naftos perdirbimo gamyklas padarė Rusijai.

 

Rusija pastarosiomis savaitėmis paleido bepiločių orlaivių ir raketų antplūdį Ukrainos energetikos infrastruktūrai, todėl milijonai žmonių liko be elektros. Tai kelia nuogąstavimus, kad atakos gali sustabdyti šalies ekonomiką. Rusijos gynybos ministerija teigė, kad išpuoliai buvo tiesioginis atsakas į Ukrainos atakas prieš naftos perdirbimo gamyklas ir kitą infrastruktūrą giliai Rusijos teritorijoje.

Kritikai sako, kad Bideno administracijos vieši pareiškimai apie atakas buvo nenuoseklūs, todėl tarp Ukrainos rėmėjų Kongrese ir užsienyje kilo sumaištis.

JAV pozicija labai skiriasi nuo Vašingtono sąjungininkų pozicijos Europoje, jie vos gali nuslėpti savo džiaugsmą dėl Ukrainos kampanijos. „Ukrainos žmonės ginasi, ir mes manome, kad Rusija yra agresorė“, – per spaudos konferenciją su Blinkenu sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Stephane'as Sejournet.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(167)
(3)
(164)

Komentarai ()