Globaliu masteliu. Rusai pradėjo taikyti „amebos taktiką“  ()

Ameba – tai vienaląstis pirmuonis, neturintis pastovios kūno formos. Nebent paklaustumėte ne biologų, o karybos specialistų – jiems ameba reiškia visai ką kito.



© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Destructions_in_Kharkiv_after_Russian_attack,_2024-04-04_(01).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos generalinio štabo viršininkas generolas majoras Enno Mõtsas teigia, kad Rusijos pajėgos Ukrainoje taiko vadinamąją „amebų“ taktiką. Kadangi Rusija negali pasiekti tikro gilaus proveržio, okupantai eksperimentuoja su mažesnėmis šturmo grupėmis ir tikisi, kad staiga kažkur ras įtrūkimą gynybos linijose, Mõtsas sakė interviu ERR.

„Rusai naudoja tai, ką galima pavadinti „amebų taktika“. Sąmoningai ar ne, bet, kaip sakiau, giliam proveržiui galimybių jie neturi, todėl veržiasi visur, nepaisydami savo karių, technikos nuostolių, ir tikėdamiesi, kad kur nors staiga atsiras galimybė. Toks jų veikimo modelis, būdingas ne tik jų veiksmams mūšio lauke, bet ir, galima sakyti, globaliu mastu“, – aiškino Mõtsas.

[Vokietija!] Tik 29€ už kampinį šlifuoklį. Būtinas daiktas meistraujantiems. Ribotas kiekis
4988 1

Puiki kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Gera kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Enno Mõtsas taip pat pažymėjo, kad pastaruoju metu Rusijos išpuoliai prieš Charkivą padažnėjo, o Maskvos propagandos kanalai ragina sunaikinti Ukrainos miestą. „Stebuklas, kad Charkivas dar nesunaikintas, nes jis yra labai arti karo zonos“, – pridūrė jis.

 

Pasak Enno Mõtso, Rusija bando išplėsti fronto liniją, nes tai priverstų Ukrainą plėsti, ištempti gynybą. „Rusija, galima sakyti, gamina daugiau karių: faktas yra tas, kad šiandien ji Ukrainoje turi daugiau karių nei prieš dvejus metus. Bet jų pasirengimo ir vadovavimo lygis yra žemas“, – sakė generolas majoras Enno Mõtsas.

(7)
(1)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: