Karinis bilietas Maskvoje. Juodoji rinka negarantuoja  ()

Rusija garsėja savo nusikalstamu pasauliu ir juodąja rinka.


Kyjivo regione surenkamos raketos dalys
Kyjivo regione surenkamos raketos dalys
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Disposal_of_a_missile_in_Kyiv_Oblast,_2024-04-11_(1).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos juodojoje rinkoje karinio asmens tapatybės dokumento, vadinamojo karinio bilieto, kaina per metus išaugo dvigubai iki 10 tūkstančių eurų arba 1 milijono Rusijos rublių, rašo „Baza“. Tame dokumente įrašomi ir sveikatos sutrikimai, neleidžiantys atlikti aktyvios karo tarnybos. Būtent dėl to rusai perka karinius bilietus juodojoje rinkoje, kad išvengtų patikrų.

Šio dokumento kaina ir išaugo būtent dėl griežtesnių patikrų, nes vis daugiau jaunų rusų atsineša pažymas su tomis pačiomis diagnozėmis: širdies nepakankamumu ir virškinimo sutrikimais. Anksčiau pakakdavo atsinešti gydytojo pažymą ir diagnozė būdavo oficialiai įrašoma į tikrą karinį bilietą. Gydytojo pažymą rusai, žinoma, pirkdavo. Dabar tokias diagnozes pamatę verbuotojai pradeda savo patikras. Taigi, rusams labiau apsimoka pirkti visą karinį bilietą ir visiškai išvengti verbuotojų, patiems pasigaminti tokį karinį bilietą, kokio reikia.

[Vokietija!] Už mažiausias kainas puikios kokybės „KKmoon“ lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
2120 1

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 532nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

Kai kurie šauktiniai vis tiek už 600-700 tūkstančius rublių perka tik diagnozę, tačiau tuomet kyla rizika, kad papildomos patikros išaiškins apgaulę. Geriau sumokėti daugiau ir gauti visą karinį bilietą su jau įrašyta diagnoze – taip kuriamas įspūdis, kad karinio verbavimo įstaigos jau patikrino diagnozę arba neturi priežasčių ja abejoti. Tiesa, juodoji rinka nieko negarantuoja. Net ir įsigijus karinį bilietą su įrašyta diagnoze apie tai, kad aktyviai tarnybai asmuo nėra tinkamas, galima pakliūti į griežtų verbuotojų rankas, kurie atliks papildomas patikras.

 

Jei/kai Rusija skelbs naują mobilizacijos bangą, karinio bilieto kaina dar labiau išaugs. O gal ta juodosios rinkos dalis pasikeis visiškai, nes medicininės patikros karinio verbavimo įstaigose taps privalomos ir griežtos, nes rusai žino kaip veikia rusai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: