Rusai pasibaigė. „Dabar į karą žygiuos kiti.“ Ką skelbia britų žvalgyba  ()

Rusija visais būdais bando išlaikyti žmonių srautą į frontą.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=764540209192393&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir toliau verbuoja užsienio piliečius, kad šie prisijungtų prie Rusijos kariuomenės ir kovotų Ukrainoje, socialiniame tinkle „X“ pranešė Jungtinės Karalystės Gynybos ministerija.

Pasak pranešimo, naujausiame anglų kalba parašytame lankstinuke užsieniečiai kviečiami stoti į „specialųjį“ Rusijos kariuomenės dalinį ir nurodomas 2 200 dolerių mėnesinis atlyginimas, 2 000 dolerių išmoka, rusiškas pasas, nemokama medicininė priežiūra ir mokymas.

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, 2023 m. viduryje internete buvo išplatinti specialiai kaimyninių šalių, tokių kaip Armėnija ir Kazachstanas, piliečiams skirti darbo skelbimai, kuriuose buvo siūlomas 1 973 dolerių mėnesinis atlyginimas ir 5 140 dolerių išmokos.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2794 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Be to, pažymima, kad 2023 m. Rusija taip pat kreipėsi į migrantus iš Vidurinės Azijos Rusijos viduje. Neseniai buvo gauta pranešimų, kad kovoti Ukrainoje buvo verbuojami ir siunčiami migrantai iš Indijos ir Nepalo.

„Tikėtina, kad daugelis užverbuotųjų yra ne profesionalūs kariai, o darbininkai migrantai, ir jie buvo priversti kovoti melagingais pretekstais arba siūlant finansines paskatas“, – teigiama ataskaitoje.

 

Didžiosios Britanijos Gynybos ministerija įsitikinusi, kad „užsienio piliečių skaičius Rusijos ginkluotosiose pajėgose greičiausiai bus nedidelis, ir jie bus integruoti į reguliarius, o ne „specialiuosius“ dalinius“.

„Tikėtina, kad Rusija norės išvengti tolesnių nepopuliarių vidaus mobilizacijos priemonių, o atsižvelgiant į didelius nuostolius (šiuo metu manoma, kad jų yra 913 per dieną), Rusijai reikia ir toliau ieškoti visų verbavimo galimybių, kad išlaikytų didelį žmonių srautą“, – teigė Didžiosios Britanijos Gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: