4 puolimo bangos. Tai yra viena svarbiausių pozicijų fronte. „Išgyveno tik 3 %“ (Video)  ()

Nugalėti Ukrainos pajėgas didžiuliu karių ir technikos skaičiumi būtų nepaprastai sudėtinga, turint omenyje, kad tik labai maži puolimo ir mobilieji daliniai turi bet kokią galimybę priartėti prie Baltojo kalno.



© Reporting from Ukraine (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=2Mqn43Ufejg&ab_channel=ReportingfromUkraine

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos patyrė didelių nuostolių ir strateginių nesėkmių per Baltojo kalno šturmą netoli Luhansko srities Bilohorivkos, kovodamos su gerai išdėstyta Ukrainos gynyba. Tik 3 % išgyveno.

Kai kurie intensyviausi susirėmimai vyksta Bilohorivkos apylinkėse. Pagrindiniu tebevykstančio mūšio tašku tapo Baltasis kalnas ant kreidos karjero, kurio vardu buvo pavadinta Bilohorivkos gyvenvietė.

Ukrainos kariai, dislokuoti terikono viršūnėje, turi didelį taktinį pranašumą. Rusijos pajėgos priverstos lėtai judėti į šiaurę medžių linija, nuolat apšaudomi iš viršaus, kad priartėtų prie žemiausio kalno taško.

Rusai, siekdami įsitvirtinti, skyrė daug pėstininkų kovos mašinų ir tankų. Jų planas buvo, kad pėstininkų kovos mašinos nuvažiuotų į žemesnius terikono šlaitus, išlaipintų pėstininkus, o tankai teiktų ugnies paramą, o tada, kai pėstininkai nuliptų nuo šlaito, atsitrauktų.

[Vokietija!] Už mažiausias kainas puikios kokybės „KKmoon“ lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
2119 1

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 532nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

Pirmąją Rusijos puolimo grupę sudarė penkios pėstininkų kovos mašinos BMP-2 ir tankas. Jie važiavo į Bilohorivką iš Zolotarivkos pusės. Ukrainos oro žvalgų komanda juos laiku aptiko ir nukreipė artilerijos bei dronų pajėgas į terikono prieigas.

Netrukus po to, kai atsidūrė intensyvios ugnies apsuptyje, rusai pervažiavo kelią, padengtą minomis, kurias iš anksto numetė Ukrainos bepiločiai orlaiviai. Dėl to visa kolona buvo imobilizuota. Ją likvidavo FPV dronų ir artilerijos sistemų ugnis. Likę gyvi rusų šturmo kariai buvo sumedžioti ir likviduoti netoliese esančiuose apkasuose.

Ukrainos šaltinių teigimu, Ukrainos pajėgos sėkmingai sunaikino penkis šarvuočius, apgadino vieną transporto priemonę ir nužudė 42 Rusijos karius, iš esmės sunaikindamos visą būrį.

 

Ukrainos 54-osios mechanizuotosios brigados ir 118-osios teritorinės gynybos brigados kariai sėkmingai atrėmė puolimą. Vienintelė transporto priemonė, išėjusi iš Ukrainos žudymo zonos, buvo tankas.

Padarę išvadas Rusijos ramijos vadai, kad tankams geriau sekasi išgyventi, į antrąjį puolimą pasiuntė daugiau tankų. Nepaisant to, tankai buvo sėkmingai imobilizuoti, įgulai liko tik galimybė bėgti, o tuščius tankus vėliau sunaikino FPV dronai.

Matydami, kaip nepavyko antrasis puolimas, rusai nusprendė trečiajame puolime dislokuoti „Štorm-Z“ karius, tikėdamiesi, kad jie priblokš Ukrainos karius didžiuliu skaičiumi. Tačiau trečiasis šturmas rezultatų nedavė, nes išgyveno tik vienas nuginkluotas Rusijos karys. Laukuose liko gulėti okupantų kūnai.

Tuo metu rusai galėjo rengti tik pakartotinius pėstininkų puolimus su pėstininkų kovos mašinomis, tikėdamiesi, kad jų neaptiks ir nesunaikins dronų operatoriai pakeliui į terikoną.

 

Siekdami padidinti savo sėkmės tikimybę, rusai atsiuntė mažesnę ketvirtąją puolimo grupę, kurią sudarė du BMP. Atrodo, kad Ukrainos žvalgų komanda be perstojo stebi vietovę, nes net ir ši maža grupelė buvo aptikta gana greitai.

Vienintelis sprendimas Rusijos pajėgoms yra toliau judėti pirmyn kuo didesne kaina, kol užsitikrins taktiškai reikšmingas pozicijas. Jei jiems nepavyks to pasiekti laiku, jie labai greitai praras savo placdarmą, todėl visi ankstesni puolimai bus beprasmiai.

Nugalėti Ukrainos pajėgas didžiuliu karių ir technikos skaičiumi būtų nepaprastai sudėtinga, turint omenyje, kad tik labai maži puolimo ir mobilieji daliniai turi bet kokią galimybę priartėti prie Baltojo kalno.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(0)
(141)

Komentarai ()

Susijusios žymos: